Verbeelding Book Challenge 2019

01-bookchallenge

De lijst van de Bookchallenge van 2018 vind je ondertussen op de pagina Boekentips : gelezen en aangeraden.

Wil je ook deelnemen hierbij de link .

Ik heb intussen voor elk punt een boek gevonden dat ik wil lezen en ben nu netjes mijn lijstje aan het afwerken. Door hier regelmatig te komen kijken kan je zien hoever ik sta.

Je kan ook leestips oppikken. Ik heb telkens de link naar Goodreads toegevoegd zo kan je nagaan waarover het boek gaat.

Verbeelding bookchallenge 2019 Koekje Haakje Maak Je

 1. Een boek dat zich afspeelt op een nationale feestdag (eender welk land) of waarin een nationale feestdag een belangrijke rol speelt : De nationale feestdag (strip) van SIMON SPRUYT (ook terug te vinden op Goodreads )
 2. Een boek waarin een persoon ontvoerd wordt : Iene Miene Mutte van M.J. ARLIDGE (ook terug te vinden op Goodreads )
 3. Een boek met bloemen op de cover : Het geheim van mijn man van LIANE MORIARTY (ook terug te vinden op Goodreads )
 4. Een boek waarin een boerderij voorkomt : Billie & Seb van IVO VICTORIA “In de weken en maanden die volgen verliest hij zich in de gevechten die hij met zijn vrienden levert op het terrein van een afgelegen boerderij (…) Wanneer een van Sebs vrienden het dienstwapen van zijn vader meebrengt naar de boerderij, verandert de inzet van het spel definitief. (…)” (ook terug te vinden op Goodreads )
 5. Een boek geschreven door iemand transgender of met een trans-personage in de hoofdrol : In een mens van JOHN IRVING (één van de personages is een transgender, boek staat in de bib met als onderwerp transgender) (ook terug te vinden op Goodreads 
  Mijn broer heet Jessica van JOHN BOYNE (ook terug te vinden op Goodreads
 6. Een boek met een Q in de titel: De waarheid over de zaak Harry Quebert van JOEL DICKER (ook terug te vinden op Goodreads)
 7. Een stationsromannetje: Het Gewemel : een stationsroman van LOUIS VAN DIEVEL
  Stationroman is hier letterlijk genomen. “Deze ’stationsroman’ (een ironische verwijzing naar de doktersroman e.d.) bestaat uit: Het wachten, Het gewemel en Het werkzame, en is de negende roman van de auteur (Mechelen, 1953). Het decor is een Belgisch perron, de treinen hebben vertraging.” (ook terug te vinden op Goodreads)
 8. Een boek waarin depressie centraal staat : Redenen om te blijven leven van MATT HAIG (ook terug te vinden op Goodreads)
 9. Een boek waarin één van de smaken in de titel verwerkt werd: zoet, zout, bitter of zuur (zoete, zoute, bittere of zure mag ook natuurlijk) : Hotel op de hoek van bitter en zoet van JAMIE FORD
 10. Een boek met een voornaam in de titel : Patricia van PETER TERRIN (ook terug te vinden op Goodreads) GELEZEN op 10/10/2019
 11. Een boek waarin technologie een belangrijke rol speelt : Alles wordt beter van Marcel Möring Columns over technisch malheur in het dagelijks leven.
 12. Een boek in dagboekvorm : Een vrouw in Berlijn : dagboekaantekeningen van april tot juni 1945 van ANONIEM (ook terug te vinden op Goodreads)
 13. Een non fictie boek rond een onderwerp waar je absoluut niets over weet : Iedereen mooi van ANGELIQUE VANDEWINKEL “Make-up artieste Angelique Vandewinkel toont hoe je een natuurlijke, dagelijkse look creëert zonder dat iemand merkt dat je opgemaakt bent.” Ik droeg nooit make-up omdat ik niet wist hoe ik het moest doen zonder dat het al te veel opvalt. Met dit boek en een workshop in het verschiet bij de dame in kwestie, komt dat helemaal goed. (ook terug te vinden op Goodreads)
  GELEZEN op 17 januari 2019
 14. En dan een fictie boek rond datzelfde onderwerp waar je absoluut niets over weet (of wist, want tegen dit puntje weet je er hopelijk al wat meer over) Havana zonder make-up van HERMAN PORTOCARERO “(…) Iedereen wil nu een stukje van de Cubaanse hoofdstad beleven of bezitten. En onvermijdelijk gaat die hernieuwde belangstelling samen met ontelbare illusies, vooringenomenheid, naïviteit en leugens. Iedereen ziet een ander Cuba en een ander Havana. Maar wat voor stad is de parel aan de Cubaanse kroon echt? (…) (ook terug te vinden op Goodreads)
 15. Een memoire van een dier. Jawel. Een dier. De H is van Havik van HELEN MACDONALD “(…)Macdonald betreedt onontgonnen gebied met dit hartveroverende boek dat tegelijkertijd een memoir, een boek over de natuur en een spirituele queeste is, en waarin ze onderzoekt of de dood zich laat verzoenen met het leven en de liefde. (…)  (ook terug te vinden op Goodreads)
 16. Een paranormaal getint boek (je weet wel: geesten, telepathie, scéances en dat soort toestanden) Als een spiegel van KIRSTIN VANLIERDE ” Weten zonder te weten, spreken zonder klank, zien wat iemand denkt … allemaal mogelijk. Het sleutelwoord? Telepathie. (…)” (ook terug te vinden op Goodreads)
  Het huis van de namen van COLM TOIBIN : Gelezen op 17/1/2019, met dit boek kan ik ook dit punt afvinken, de doden verschijnen er regelmatig als geesten.
 17. Een hervertelling van een bekende mythe :  Het huis van de namen van COLM TOIBIN “(…)Aan het woord is Klytaimnestra, echtgenote van Agamemnon en moeder van Iphigenia, Orestes en Elektra. Eeuwenoud zijn deze personages uit de toneelstukken van Aeschylus en Euripides, de Griekse auteurs die over hen schreven in de vijfde eeuw voor Christus. (…)” (ook terug te vinden op Goodreads)
  GELEZEN op 17 januari 2019
 18. Een van je favoriete boeken (want je favoriete boeken herlezen, dat is de max) Dit puntje ga ik niet doen. Ik lees een boek nooit een tweede keer omdat er te weinig tijd is in één leven om alles te lezen wat ik wil lezen.
 19. Een boek dat gepubliceerd werd na de dood van de auteur : Vertaling in het Nederlands van A la recherche du temps perdu : Du côté de chez Swann, Op zoek naar de verloren tijd : De kant van Swann van MARCEL PROUST  (ook terug te vinden op Goodreads)
 20. Een boek dat intussen verfilmd is als Netflix film of serie en kijk meteen ook de film of de serie in kwestie De Kooi van JOSH MALERMAN verfilmd als Bird Box een exclusieve en zeer populaire, recente Netflixfilm (ook terug de vinden op Goodreads)
 21. Een boek dat werd vermeld in een ander boek dat je las : Op 24/1/2019 las ik het boek Hoe lees ik korte verhalen ? van LIDEWIJDE PARIS daarin wordt verwezen naar De uren van MICHAEL CUNNINGHAM en De bekeerlinge van STEFAN HERTMANS twee boeken die op mijn nog te lezen lijst staan, dus één van deze twee wordt het voor dit puntje. Het werd De bekeerlinge. GELEZEN op 12/11/2019
 22. Een boek waarin een tweeling een grote rol speelt : Woesten van KRIS VAN STEENBERGE “(…) In het dorp Woesten treedt Elisabeth, dochter van de smid, in het huwelijk met de jonge arts Guillaume Duponselle. Maar er rust geen zegen op hun verbintenis. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt (…) (ook terug te vinden op Goodreads) GELEZEN op 22/09/2019
 23. Een fictie boek waar een echt bestaande historische figuur een rol in speelt : Daar is hij weer van TIMUR VERMES  “Zomer 2011. Adolf Hitler wordt wakker op een verlaten veld in Berlijn. Zonder oorlog, zonder partij, zonder Eva. (…)” (ook terug te vinden op Goodreads )
 24. Een boek over feminisme :  We moeten allemaal feminist zijn van CHIMAMANDA NGOZI ADICHIE  (ook terug te vinden op Goodreads
 25. Een boek over migratie : De dood van Murat Idrissi van TOMMY WIERINGA
  (ook terug te vinden op Goodreads
 26. Een boek waarin geneeskunde een belangrijke rol speelt : Sterfelijk zijn : Geneeskunde en waar het uiteindelijk om gaat van ATUL GAWANDE (ook terug te vinden op Goodreads)
 27. Een boek dat zich afspeelt op een andere planeet : Mars van ANDY WEIR (ook terug te vinden op Goodreads)
 28. Een boek van een vrouwelijke auteur die een mannelijke pseudoniem gebruikte
  Hij en Zij van GEORGE SAND pseudoniem voor Amantine Lucile Aurore Dupin
  (ook terug te vinden op Goodreads)
 29. Een boek met een van de vier elementen in de titel: water, wind, vuur, aarde
  Niet door water maar door vuur van James Baldwin (ook terug te vinden op Goodreads)
 30. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je nog nooit bent geweest
  Het achtste leven voor Brilka van NINO HARATISCHWILI speelt zich af in Georgië en Azerbeidjan en daar ben ik nog nooit geweest . Een lijvig boek van 1275 pagina’s
  (ook terug te vinden op Goodreads