Verbeelding Bookchallenge

Hallo,

Eerst en vooral wens ik jullie een gelukkig, succesvol maar vooral gezond 2018 toe. Als de gezondheid meezit, volgt de rest vanzelf.

2017 was echt een leesjaar voor mij. Voor het eerst haalde ik mijn reading challenge op Goodreads . Ik stelde voorop om 12 boeken de lezen, 1 per maand, het werden er meer.
Goodreads  is een app waar je kan bijhouden wat je gelezen hebt, wat je nog wil lezen. Je kan ook een reading challenge aangaan. Bij die challenge stel je bij het begin van het jaar voorop hoeveel boeken je hoopt gelezen te krijgen. Je kan tips opdoen van andere lezers die je kan volgen of vriendjes mee  worden. Je kan boekenplanken bijhouden zoals in een echte boekenkast en die kan je indelen in thema’s zoals je wil. De app werkt ook op de smartphone maar je ziet het meest via de PC en dan zijn de mogelijkheden wat uitgebreider en makkelijker hanteerbaar.
Wil je mij daar volgen dat mag, je vindt mij onder mijn meisjesnaam Els Deveuster.
Het stimuleert het lezen bij mij.

01-bookchallenge

Kathleen van de blog Verbeelding biedt haar volgers al jaren een Book Challenge aan.
Zij daagt jou uit om wat diversiteit in jouw leesgedrag te brengen door een lijstje voorop te stellen. 30 verschillende punten waaraan het boek moet voldoen. Je kan het opvatten als een punt per boek, dat is een grote uitdaging dus. Soms kan het gebeuren dat een boek onder meerdere punten valt.
Dit jaar ga ik voor de eerste keer meedoen.  Dit zijn de uitdagingen :

 1. Een boek met een dier in de titel
 2. Een boek met een plaatsnaam in de titel
 3. Een boek met een typografische cover (geen foto of illustratie, alleen maar mooie letters)
 4. Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennia gestorven is
 5. Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat
 6. Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat
 7. Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads
 8. Een boek dat begint met “Er was eens”
 9. Een boek waarin de dood centraal staat
 10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou (in mijn geval zou ik op zoek moeten gaan naar een KV. Niemand heeft ooit gezegd dat deze challenge makkelijk is hé!)
 11. Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent (je mag uiteraard een vertaling lezen)
 12. Een boek van een auteur die minstens al tien boeken heeft geschreven
 13. Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken
 14. Een boek met een X in de titel
 15. Een boek met een alliteratie in de titel
 16. Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
 17. Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
 18. Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond
 19. Een boek waarin tijdreizen voorkomt
 20. Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
 21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is
 22. Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
 23. Een boek over een alleenstaande ouder
 24. Een boek dat zich afspeelt in China
 25. Een tweedehands boek
 26. Een boek met bloemen op de cover
 27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt
 28. Een boek met een portret op de cover
 29. Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin, …)
 30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert

  Voor sommige punten kwamen er spontaan titels in mij op. Voor anderen ben ik gaan snuisteren in mijn nog te lezen lijst op Goodreads. Voor sommige punten ben ik nog op zoek naar boeken en daar zitten punten tussen waar ik uit mijn comfortzone zal moeten komen. Ik ga proberen deze challenge tot een goed einde te brengen en misschien lukt het zelfs om dan ook 30 boeken te hebben gelezen.

  Ik ga trachten regelmatig een update te plaatsen hier op de blog met de punten die zijn “afgewerkt” en de titels vermelden bij de punten. Misschien ook een inspiratiebron voor jou.

Veel leesplezier in 2018 !

Lieve groetjes,

CreativEls

8 gedachtes over “Verbeelding Bookchallenge

 1. leuk hé die goodreads, ik ben nog maar pas lid maar al helemaal fan
  de verbeelding book challenge probeer ik zeker ook gedeeltelijk te volgen, ik heb het puntje tijdreizen al kunnen afvinken en ben nu bezig aan een boek dat al meer dan een jaar ongelezen in huis was
  morgen ga ik ook een lidkaart van de bib aanvragen, sinds ik verhuisd was, kwam het er niet van om dat in orde te brengen

  Like

 2. Wat een leuk idee zo al die verschillende op te zoeken in een boekentitel. Ik heb een tijdje ‘on my reading table’ als widget gehad maar vond het schrijven van de reviews best wel lastig. Nu ik dit bericht van jou lees heb ik wel een idee voor een vervolg gekregen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Veel leesplezier! Ik heb een paar keer een boekenbingo gedaan (vergelijkbaar) en dat was wel leuk al liet ik dan soms boeken wachten die ik heel graag wilde lezen voor boeken die aan één of enkele van de uitdagingen voldeden.

  Like

 4. Altijd leuk, leestips van andere boekenwurmen :-). Dit jaar zit de leesflow er opnieuw in bij mij. Ga nog een keertje meedoen aan de VBC. Via een maandelijkse update op de blog deel ik dan eigen leestips. Ook een aparte pagina hierrond staat intussen klaar.

  Like

 5. Wauw, dat lijkt me een hele uitdaging! Ik was het jaar hier goed begonnen, en ontdekte vooral in de kerstvakantie hoezeer ik het lezen gemist had. Ik was vroeger echt een boekenwurm, maar de laatste jaren bleef het bij enkele boeken per jaar…Dus meer lezen is één van mijn voornemens (maar oei oei, tijdens die eerste werkweek werd er amper gelezen). Zo’n challenge durf ik niet echt aan, vrees een beetje dat het dan als ‘moeten’ gaat voelen, maar dat werkt voor iedereen anders hé…

  Like

 6. Ik ben dol op lezen, héél fijn dat ik hier je lijstje kan zien. Ik deed nog nooit mee met de uitdaging, maar dit jaar gaf ik me voor de eerste keer op. Ik neem mezelf voor een half jaar te lezen waar ik zin in heb, te kijken wat ik daarmee kan afvinken en dan pas op zoek te gaan naar ik nog ‘moet’ lezen. Op voorhand een lijstje opstellen, dat lukt niet bij mij 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s