Avontuurlijke maxi dress

Hallo,

DSC_0377

Het was de bedoeling deze jurk af te krijgen voor we op vakantie vertrokken maar dat is niet gelukt. Nu ze voor de laatste dagen van de zomervakantie toch nog wat mooie, warme dagen voorspellen en alleen vandaag een druilerige dag was, deze jurk snel afgewerkt.

Bij het begin van het schooljaar wordt mijn meisie 14 jaar. Een echte puberende tiener. Zo een maxidress valt helemaal in haar smaak. Toen ik deze stof tegenkwam op een stoffenverkoop van Nathalie Vleeschouwer zag ik er meteen deze jurk in.

Het werd een avontuur deze jurk in mekaar krijgen. Afgeleid door de palmbomen, denk ik, dat ik was want het liep al fout bij het knippen van de stof. Ik dacht niet na en had mijn stof niet goed gelegd om mijn voorpand er in één stuk uit te krijgen. Maar ik had al geknipt voor ik het zag. Ik kreeg het er niet anders meer uit dan het voorpand in twee stukken te maken. Maar valt het op ?

Mijn tornmesje kwam er ook aan te pas en dat terwijl er met de overlock werd gewerkt. Geen lachertje dus om het fatsoenlijk los te krijgen.
De handleiding van dit patroon is zeer beknopt en niet vergezeld van stap voor stap tekeningen. En ik had mijn verstand niet gebruikt toen ik de strik er al had aanzitten maar de halsbies moest ook nog. Alles lostornen en toen had ik door dat ik ze samen moest overlocken.

De jurk is nog wat groot maar dan heeft Rune er komende zomer er ook nog geniet van.

DSC_0389

DSC_0384 DSC_0379

DSC_0387

Patroon : Dress B1602 maat 164 uit B*inspired by Poppy editie 6
Stof : stoffenverkoop Nathalie Vleeschouwer uit collectie van Fragile

Lieve groetjes,

CreativEls

10 gedachtes over “Avontuurlijke maxi dress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s