Mama fietst naar het werk#2

Hallo,

Vorig jaar schreef ik al eens over mijn zo goed als dagelijkse fietstocht naar het werk.
Je kan het hier nog eens nalezen, mocht je het gemist hebben.

Qua weersomstandigheden heeft 2016 nog niet veel goeds gebracht. Er viel al heel veel regen dit jaar en dus bleef mijn fiets tegen wil en dank teveel op stal.
Gelukkig is het nu zomer en heb ik wel veel gebruik kunnen maken van mijn fiets om naar het werk te gaan. De externe vergaderingen en werkbezoeken liggen nu ook stil en dus heb ik de auto ook minder nodig.
Ik wil jullie nog eens een glimp laten werpen op mijn fietsparcours, vorig jaar waren immers nog werken aan de gang. Inmiddels is er een heel mooi fietspad aangelegd. Een groot voordeel van mijn tocht is dat ik maar liefst 11km van de 20 af te leggen kilometers op een apart, afgescheiden van het verkeer, fietspad kan rijden, wat de veiligheid behoorlijk ten goede komt.

foto 1

foto 4 Er is zelfs een stukje rode loper voorzien, haha. Op één van de bruggen die ik over moet is de toplaag vuurrood. Het water blijft wel erg lang op de laag liggen wat dit speciale effect geeft. foto6

foto7

Wie mijn vorig bericht goed las, weet dat ik provincies overschrijd. Dit is op de terugweg wanneer ik mijn woonplaats en andere provincie terug binnenrijd. “Welkom in Bosland”.
Toch effe ook reclame maken voor de prachtige natuur, wandel en fietsmogelijkheden in mijn woonplaats Lommel. Alle info vind je op www.bosland.be mocht je graag eens afzakken naar onze mooie gemeente. Ook de Lommelse Sahara, ja we hebben hier een Sahara, is de moeite waard om eens te bezoeken en er te komen wandelen.

Er rest mij enkel nog foto’s van een stukje van mijn terugweg. Geen echt fietspad maar toch mooi afgescheiden van het verkeer, een parallelweg langs de huizen waar alleen af en toe een bewoner rijdt om daarna terug op het mooie fietspad aan te sluiten.

En hoe zit het met jou ? Ook plannen om wat vaker de fiets te nemen? Niet twijfelen.
Doen ! Ik kan het alleen maar aanraden. Niets dan voordelen, goed voor het milieu, de portemonnee en jezelf.

Lieve groetjes,

CreativEls

5 gedachtes over “Mama fietst naar het werk#2

 1. Dat ziet er wel uit als een prettig tochtje elke dag! Wel een behoorlijke afstand om met de fiets te doen, hoelang doe je erover?

  Giel gaat meestal te voet naar school, of met de fiets (maar dan ga ik te voet), en het was inderdaad een nat jaar. Gelukkig doet Giel daar niet te moeilijk over en met laarsjes, een paraplu en een cape komt hij toch droog aan. Zo wandel ik tijdens het schooljaar gespreid 4km/dag 🙂 Naar de bakker enzo ga ik ook te voet.

  Mijn jobs waren tot nu toe altijd te ver om de fiets te nemen en voor mijn laatste job moest ik 4/5 dagen de baan op, dus sowieso veel in de auto. Als het in een toekomstige job mogelijk is met de fiets te gaan, zal ik dat zeker doen! Goed voor de frisse lucht, de conditie, de natuur en de portemonnee!

  Like

 2. Chapeau Els, dat je dat nog altijd probeert met de fiets te gaan! Die dagelijkse ritjes naar het werk zijn voor mij verleden tijd, ik het dat 20 jaar gedaan. Nu zijn het veelal korte ritjes die ik doe. Blijven volhouden zou ik zeggen!

  Like

 3. Ik ga ook steeds met de fiets werken. Als ik wil zou ik langs de fiets-o-strade kunnen rijden, maar dan doe ik er langer over, en ’s morgens is alle tijd kostbaar… Door deze keuze te maken rij ik de hele tijd naast een steenweg, wat alles behalve gezellig is. Een groot voordeel van fietsen naar en van het werk: mijn hoofd is leeg tegen dat ik thuis ben. Super toch!
  Zus 1

  Like

 4. Dat zijn veel verschillende soorten fietspaden op je weg. Vergelijkende test: welke rijdt het best? Ik zou wat vaker met de fiets willen gaan maar heb meestal te veel mee te zeulen. Fietszakken puilen uit en dan nog een kabas aan het stuur en soms nog een rugzak… Dan is de auto wel handig.

  Like

 5. Urgh, mijn reactie is precies verdwenen? Ik ga niet alles opnieuw schrijven, maar knap dat je zo vaak die afstand aflegt!! Frisse lucht, goed voor de conditie, voor de portemonnee en voor het milieu!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s