Teatime for a coffeelover.

Sinds ik een jaar of vijf ben drink ik koffie. Nu zou geen mens het in zijn hoofd halen om een vijfjarige koffie te schenken maar eind jaren 70 kon dat blijkbaar. Dat maakt dat ik koffie erg lekker vind, koffie voor mij ook gelinkt wordt aan gezelligheid en ik echt kan hunkeren naar een lekker kopje koffie. Ik hou van een stevige kop, geen afwaswater of van die koffie waardoor je de bodem van je kopje ziet.
Ik mag mezelf dus een coffeelover noemen maar ik drink geen liters per dag  van het zwarte goud, maximum 4 kopjes per dag maar minstens 1.

Mijn koffie drink ik licht gezoet en met een stevige wolk melk.

Mijn blogvriendin en vriendin in real life werkt in de bibliotheek van Geel. Daar houden ze regelmatig interessante lezingen. Zo ging ik op 7 juni 2016 voor het eerst naar haar werkplek  want in die bibliotheek was ik nog nooit geweest, voor een TheeLezing.

De lezing werd gegeven door Kelly Meeus, een echte theesommelier. Zij gaf ons een inleiding tot de echte thee. Echte thee van theeblaadjes, geen vruchteninfusies of kruideninfusies. Want wat wij denken dat thee is, is eigenlijk geen thee maar zijn infusies . Thee is van theeblaadjes van de theeplant.

theelezing 1

We kregen uitleg over verschillende soorten thee : witte thee, groene thee, zwarte thee, geoxideerde thee, geroosterde thee, gefermenteerde thee,….. . Allemaal verkregen door verschillende manieren van oogsten, plaats van kweek, grond waarop gekweekt, droogtijd, heel theeblad, jong theeblad, enz….kortom al deze facetten geven de smaak aan de thee.

Een wereld ging voor mij open, ik kende niks van thee en dronk al wel eens een infusie uit de supermarkt of biowinkel.
Deze infusies kan ik zonder zoetmiddel drinken.

theelezing 2
Kelly legde uit dat je thee niet zomaar zet met water uit de kraan. Je zet thee met bv SpaReine water. Als ik het goed onthouden heb is de PHwaarde van het water belangrijk. De temperatuur waarop je de thee zet is ook belangrijk alsook de trektijd.

We mochten ook een thee proeven. Milky Oolong.

milky oolong Wat een ontdekking. Een bijzonder lekkere aparte geur en smaak. Ik vond het meteen lekker en zeer bijzonder. Een nieuwe wereld ging voor mij open.

Ik vond in de supermarkt wat gelijkaardige thees, jaja. En ging regelmatig een kopje thee zetten. Ik schafte mij een theethermometer aan om de juiste temperatuur van mijn water te controleren.
En zo geschied het dus dat de coffeelover ook een tealover is geworden. Ik waardeer dus ook een echt kopje thee.

Kelly heeft opgemerkt dat ik enthousiast was over de lezing en wel wat meer wou ontdekken van deze nieuwe wereld. Ze zond mij een thee toe om eens te proberen.

DSC_0433 Ik was heel nieuwsgierig maar heb toch een rustig moment afgewacht om deze thee uit te proberen. Gisteren, zondag ging ik aan de slag. Zondag een uitgelezen dag om er van te genieten.

 

DSC_0443

Deze thee werd geroosterd en dat ruik en smaak je. Hij is veel sterker dan de Milky Oolong. Dat zie je ook aan de kleur als hij gezet is. Toen ik rook aan de thee rook ik eerst iets citrusachtigs maar ik weet niet of ik het daarmee bij het recht eind heb. Je smaakt dat de thee geroosterd is, hij heeft een natuurlijk zoete smaak maar is sterk. Ook heel lekker.
Je kan de thee meerdere keren zetten en hij is dan nog even lekker.

DSC_0444

Wil je ook de wereld van de thee ontdekken. Je kan bij Kelly terecht voor workshops en aankoop van lekkere thee.

DSC_0434 Op haar website wulong.be kan je in de webshop thee aankopen, op haar blog vind je informatie en verslagen van leuke thee-evenementen. Ik ga zeker en vast nog eens een workshop volgen bij haar ! Dus wil je je ook verdiepen in de wereld van thee, Wulong.be een aanrader !

 

Lieve groetjes,

CreativEls

8 gedachtes over “Teatime for a coffeelover.

 1. Klinkt keileuk 🙂
  Ik ben zowel een koffie als thee liefhebber en drink elke dag van beide minstens 1 kopje. Meestal zijn het kruideninfusies, maar ook fan van groene thee en zwarte thee.
  Ga zeker eens een kijkje nemen op haar website 🙂

  Like

 2. Mmm, ik proef het bijna tot hier! Ik kan echt genieten van echte thee, maar meestal gebruik ik ook gewoon infusies hoor. En qua water en temperatuur moet ik bekennen ook niet zover te gaan.

  Een tijdje geleden was in de bib van Beringen ook een thee-lezing, misschien dezelfde, maar ik kon jammer genoeg niet gaan. Het lijkt me wel interessant.

  Like

 3. Pingback: Homemade Icetea | Koekje Haakje Maak Je

 4. Pingback: Goddess Mango-Very Berry-Gifted Water | Koekje Haakje Maak Je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s