Over het leven en ons dagelijks brood

Hallo,

Het is hier langer stil geweest dan bedoeld was. Traditioneel blog ik niet in de maand augustus. Dat is de maand  waarin onze jaarlijkse zomerse gezinsvakantie valt. Wij gaan steeds de laatste 14 dagen van die maand naar het buitenland. Een heel drukke maand want de eerste 14 dagen van de maand wordt de reis voorbereid. Dit jaar kwam er nog bij dat onze oudste dochter vanaf september op internaat zou gaan.

Wie hier regelmatig meeleest weet dat onze dochter een fysieke beperking heeft. Zij heeft nood aan speciaal onderwijs. Vanaf dit schoooljaar volgt ze middelbaar onderwijs. Geen makkelijke opdracht want er zijn weinig mogelijkheden qua ondersteunend onderwijs. Je hebt zomaar niet te kiezen. Echt erg vinden wij dat want je hebt eerst en vooral al pech dat je met een beperking door het leven moet en dan word je ook nog eens beperkt in schoolkeuze en opleidingskeuze. Gelukkig kon Rune in het aanbod (onderwijs voor kinderen met een fysieke beperking maar normale begaafdheid) haar gading vinden. Alleen, er is in Vlaanderen maar één school die dit aanbiedt, er waren maar 8 beschikbare plaatsen. Lang zag het er naar uit dat ze dit schooljaar nog niet aan de opleiding kon starten, maar dat ze op een wachtlijst kwam te staan. Gelukkig heeft een kennismakingsgesprek daar verandering in gebracht. Rune heeft de directie met haar enthousiasme en motivatie kunnen overtuigen, ze kreeg een plaatsje. De school is in Antwerpen. Een dagelijkse trip vanuit de Limburgse Kempen naar de “grote wereldstad Antwerpen” is niet haalbaar. Dus zou ze op internaat moeten. Een hele opdracht voor ons als ouders want wij moesten gaan “loslaten”. Veel vroeger dan we gedacht hadden. Ook voor haar een grote stap maar onze meid heeft zich heel goed aangepast en doet het heel goed op school. Haar motivatie haalt het beste in haar naar boven. We zijn trots. Zij wou graag iets creatiefs doen en ze zal de komende jaren  de opleiding Publiciteit en Grafisch werk kunnen volgen.
Ik dacht dat er voor mij door de week wat meer tijd vrij zou komen voor mijn hobby’s maar dat is nog niet helemaal gelukt. Er diende nog veel over en weer gereden te worden naar Antwerpen voor gesprekken, infoavond,… Ze had al 4 vrije dagen en we hebben nog een kind in huis dat nu met volle teugen van alle aandacht geniet.

Ik hoop met deze blogpost terug met regelmaat aan het bloggen te zijn.

Intussen zat ik niet stil natuurlijk. Naaien deed ik nog niet veel maar er liggen wel wat projectjes klaar die de komende dagen dienen te worden afgewerkt. Dus binnenkort hier te zien.

Er werd vooral veel gesport, ik ben terug aan het opbouwen na mijn blessure, over een maand loop ik terug 5km.

DSC_0256

Lekker koken en recepten uitproberen deden we wel. Ik vond hier inspiratie. Daar vind je ook de recepten.
Ik paste het recept wel aan naar eigen smaak. Zo gebruikte ik volkoren Speltmeel en ik voegde een  schepje Gomasio toe.

Hierbij het resultaat.

DSC_0253 DSC_0254

DSC_0255

Courgettebrood met half zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas :

DSC_0258 DSC_0259

Courgettebrood met geitenkaas :

DSC_0260 DSC_0261

Een heerlijk alternatief voor het dagelijks brood. Gesmaakt dat het heeft ! Alleen volgende keer het brood met de geitenkaas een beetje langer laten bakken want in de kern was het nog niet helemaal doorbakken.

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

7 gedachtes over “Over het leven en ons dagelijks brood

 1. Ik vind het superleuk dat je weer aan de blog bent! Geweldig nieuws dat je dochter toegelaten is, en wat een veranderingen… Zucht, daar kan m’n moederhart toch ook moeilijk tegen ;o/ Die onzekerheid (heel herkenbaar) en dat bruuske loslaten. Vorig voorjaar ook in Pellenberg, en toen was de papa erbij! Courage hè! Haar motivatie is het beste fundament, ze gaat ongetwijfeld groeien! en dan verloopt het loslaten hopelijk iets soepeler ;o)
  Jullie brood ziet er om op te eten uit ;o) Die combinaties wil ik toch ook eens gaan uitproberen hier!
  Ik kon er jammer genoeg niet bij zijn gisteren in Leopoldsburg… Gemiste kans, want jij was er wel naar het schijnt (Tamara, Lunatiek, zei dat het heel gezellig en best drukjes was) Hopelijk een volgende keer! Groeties, Loes.
  ps: ik heb m’n blog verhuisd! Ik ben je voorbeeld gevolgd naar wordpress en dik tevreden! :o)

  Liked by 1 persoon

 2. Fijn een blogpost te zien 🙂 En het smaakt naar meer!

  Het moet deugd doen te zien dat ze het naar haar zin heeft, dat ze goed gestart is! Zeker na dat zoeken, de onzekerheid en zeker en vast bange hartjes bij elk van jullie. Ik kan me voorstellen dat het voor iedereen behoorlijk wennen is.. loslaten, toch echt zowat het moeilijkste dat er is..

  Liefs,
  Tamara

  Like

 3. Fijn om hier weer meer over jullie te kunnen lezen nu we elkaar nog niet gezien hebben na de vakantie,hé!Hopelijk zijn we binnenkort alle 2 aanwezig op bij het naaien…Fijn dat Rune zich thuis voelt in het internaat en op school.

  Like

 4. Fijn dat je weer terug bent. Ik heb je blogpost gemist! Het is natuurlijk wennen als je je kind moet loslaten, goed dat ze het naar haar zin heeft. Dat maakt het voor jullie misschien ook iets makkelijker.

  Like

 5. Ben blij dat je dochter aan de slag is kunnen gaan op een middelbare school. En tijdens het lezen van je bericht kreeg ik al een drukkend gevoel over “loslaten”. En dat veel vroeger dan gepland. Jongens daar ga ik het enorm,moeilijk mee hebben later. Van hieruit een virtuele steun. En weet je wat? Ik heb ook in mijn middelbaar de opleiding publiciteitsgrafieken gedaan. hoe tof is dat!!!! Tot blogs.

  Like

 6. Allereerst ben ik blij dat je dochter een plekje gevonden heeft, dat immense plaatsgebrek is gewoon schrijnend, andere woorden heb ik daar niet voor. Dat loslaten, daar krijg ik kippenvel van. Op die leeftijd al!! Chapeau voor hoe jullie daar jullie weg in vinden, ik denk aan je!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s