Mama fietst naar het werk

Hallo,

Toen ik nog in de kleine kinderen zat ging het niet hoor, naar het werk fietsen. Met een tocht langs voorschoolse opvang en crèche was dat niet mogelijk. Nu mijn kinderen tieners zijn en zelfstandiger lukt het wel. De oudste werd in de ochtend opgehaald met busvervoer en de jongste kan zelfstandig naar school fietsen. We wonen op 2km van de buurtschool, hij moet door verkavelingswijken rijden, geen grote of drukke baan oversteken. Volgend schooljaar gaat de oudste op internaat (dat verhaal vertel ik later wel eens) .
Het is vorig jaar ergens in de zomer dat ik besloot voortaan met de fiets naar het werk te gaan. Goed voor mijn conditie, het milieu en mijn portemonnee aangezien er door de werkgever een mooie fietsvergoeding tegenover staat.
Ik woon op 20km afstand van mijn werk. Om de tocht binnen een redelijke termijn te kunnen afleggen en niet te bezweet (kan niet douchen op het werk) en uitgeput aan te komen op het werk schafte ik mij een e-bike aan.
Ik ben geen “stinkzweetmens” dus dat valt allemaal goed mee. Mijn eerlijke collega, echt eerlijke collega, waarmee ik een bureel deel uit geen klachten van nare geurtjes, dus dat zit goed.

Ik wou graag mijn dagelijks tochtje met jullie delen door middel van een fotoreportage.

Het eerste stuk is van thuis naar het centrum van de provinciestad waar ik woon, zo een 10min fietsen langs verkavelingswijken. Om in het centrum een stuk af te snijden en langs het culturele hart van onze stad te rijden. De buurt waar ook een blogster woont.

fiets werk 1

Dan volgt er efkes een moeilijk stuk tijdens mijn tocht omdat er werken worden uitgevoerd. Maar als het klaar zal zijn zal het veel aangenamer fietsen zijn want er wordt een apart fietspad aangelegd. Het pad dat er nu lag was zo een strook op de asfalt tussen een strepenrij.
Het hindernissenparcours :

fiets werk 2

fiets werk 3

fiets werk 4

Dan volgt het meest aangename stuk van mijn tocht. Een mooi aangelegd pad met groene berm. Nu wat uitgedroogd door het warme weer.
fiets werk 5
Mijn schaduw rijdt ook mee .
fiets werk 6
fiets werk 7
Ik dien twee bruggen over te fietsen. Dit is het zicht van op de eerste brug over het Kanaal van Beverlo.
fiets werk 8
Dit is een mooi stukje fietsen in de schaduw. Verkoelend bij een hittegolf, vochtig en koud in herfst en winter.
fiets werk 9
Fietsen langs een adellijk domein :
fiets werk 10
De provinciegrens oversteken, ik ben halfweg :
fiets werk 11
Fietsen langs vakantieoorden en recreatiedomeinen :
fiets werk 12fiets werk 13
Tweede brug overgefietst met terug een zicht op verkoelend water van een ander kanaal en waar men aan gemotoriseerde watersport mag doen. In de zomer bij het naar huis rijden zijn de sporters vaak bezig, dat geeft meteen een vakantiegevoel.
fiets werk 14 fiets werk 15
Het meest vervuilende en ongezonde stuk van mijn fietstocht. Het fietspad loopt een stuk langs de Zuiderring langswaar veel en zwaar verkeer passeert. Vrachtwagens . Ook ik rij daar als ik toch nog eens met de auto ga . Met de auto ga ik wanneer ik vergaderingen heb aan de andere kant van het land of bijscholingen van een halve dag. Bijscholing van volle dagen probeer ik met de trein te bereiken.
Toen ik deze foto nam, kwam er net niet veel verkeer en ik stond daar al efkes te wachten. Er zijn er precies al veel met vakantie.
fiets werk 16
Nog een klein kwartiertje fietsen en ik ben op mijn bestemming. In dat kwartier zit ook nog een treinspooroverweg. Soms sta ik voor de bareel. Een gevaarlijk punt ook want er komen 4 straten uit op de spoorwegovergang. Uitkijken als fietser. Het fietspad er naartoe is niet afgescheiden en soms rijden auto’s zo kort langs je af dat je er van schrikt of geluk moet hebben dat ze je niet raken.
Tip : klik op de foto’s, dan zie je ze beter.
Lieve  groetjes,

CreativEls

7 gedachtes over “Mama fietst naar het werk

 1. Amai Els dat wist ik nog niet dat je met de fiets ging werken,ik doe dat ook maar ja ik woon maar op ene km van mijn werk en geen 20 zoals jij!Echt ferm van je!

  Like

 2. Amai, da’s een flink stuk! Gelukkig ook wel grotendeels een mooie, veilige route. Ik heb ook het geluk een stukje langs de Dender te kunnen rijden, da’s mijn favoriete stukje 🙂 En van dat vakantiegevoel: ik zag onlangs eens een speedbootje voorbij racen en kreeg ook direct een vakantiegevoel 🙂 Verder helaas weinig beweging op de Dender, of toch als ik er langs fiets.

  Nog veel mooie fietsmomenten!

  Like

 3. Knappe prestatie Els, een leuk verslagje. Ik reed ook elke dag met de fiets, maar geen e-bike, naar het werk, ik moest wel de andere kant uit, ik deed dagelijks 11 km enkel. De omgeving van de eerste foto komt mij HEEL bekend voor 🙂

  Like

 4. Zo tof ! Echt een welgemeende chapeau dat je deze tocht dagelijks tracht te ondernemen, want afgelopen juni was dit allemaal wel heel erg aangenaam in het mooie weer, maar in het najaar bv …

  Like

 5. Pingback: Mama fietst naar het werk#2 | Koekje Haakje Maak Je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s