First time twice with Julia

Hallo,

For the English readers, the pattern is available in English on the site of Compagnie M (click).

Eerst en vooral welkom aan alle nieuwe volgers.

Eerste keer tricot, eerste keer met overlock gewerkt en dit voor de Julia Sweater, een kooppatroon van Compagnie M (klik). Ik maakte een testversie omdat ik onzeker ben over het werken met tricot en over het werken met de overlock.

De Overlock : zo een twee jaar geleden, een aanbieding bij Lidl, een Singer Overlock. Ik wou er al langer één aanschaffen maar niet veel geld aan uit geven. Interessant, dacht ik toen.
Het ding heeft hier twee jaar onaangeroerd gestaan, ah ja ik kon er niet mee werken. Afgelopen zomer kreeg ik hulp om hem in te rijgen, een keer geprobeerd maar het werd niks.

Ik ben dan op zoek gegaan naar een workshop. Eerst Singer België zelf gecontacteerd, maar dat deden ze niet, uitleg geven. Tot ik tot mijn grote blijdschap er ééntje vond bij deze toffe online webshop (maar ook in het echt een winkel) met workshopruimte (klik). Bovendien werd de workshop op een zaterdag gegeven, ideaal dus. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.
Afgelopen zaterdag was het zo ver. En wat een openbaring. Inrijgen geleerd, geleerd waarop te letten en tips and tricks gekregen.

Het patroon had ik al een tijdje geleden aangekocht. Een soldentricootje van Stoff.be mocht de spits afbijten als testversie. Ik kocht 1m50 terwijl 1m25 wordt aanbevolen en toch kwam ik niet toe. Dus ik heb wat moeten prutsen voor de mouwboorden, hals- en heupboord. Daardoor is ie niet perfect maar goed genoeg om thuis mee in rond te lopen. En…..helemaal met de overlock gemaakt.

Bedoeling was dat de bloemen op voorpand en achterpand vielen maar zo kwam het niet uit op de stofvouw. Bloemen op de armen dus, zo een beetje. Het heeft toch iets, vind ik. Dus we weten nu dat de maat goed zit, hoe het patroon in mekaar zit. Binnenkort nog eentje maken in “echte” stofjes. Ik wil twee stofjes combineren. Ook voor de dochter wil ik er zeker eentje maken.

Lieve groetjes,

CreativEls

11 gedachtes over “First time twice with Julia

  1. Mooi! Ik heb het patroon ook al klaarliggen voor een eerste versie voor mezelf, en ik krijg al schrik als ik lees dat je niet genoeg stof had, ik kocht nl. ook zoveel. Hopelijk lukt het me!
    Enne, ik vind het juist mooi zoals de bloemen nu geschikt staan.

    Like

  2. En dat voor een testversie, wat is deze leuk! het bloemenpatroontje is super en je hebt het perfect geplaatst in de sweater, wat jammer dat je niet toe kwam met de hoeveelheid stof. Enne je hoeft je met deze trui echt niet te verschuilen in huis, hij is mooi!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s