Naai-start 2015 met Level 4

Hallo,

Aangepast bericht op 4/1/2015, foto’s met model bijgevoegd.

Jaja, er werd al genaaid in 2015. Gisteren 2 januari 2015 plande ik een naainamiddag met mijn blogvriendin Cindy van Klaartje Nel (klik) . We zouden samen de trui level 4 maken  uit
Stof voor Durf het Zelvers 2. Zij voor haar dochter Lene en ik voor mijn dochter Rune.
Wie hier regelmatig meeleest, weet dat ik (nog) niet zo vaak kleding naai. Ik denk altijd dat mij dat niet goed gaat lukken, dat mijn naaiskills onvoldoende zijn. Dus wij met twee naaien, met twee weet je meer dan alleen.
Thuis patroon overgetekend, stof geknipt en dan richting Cindy. Goed dat Cindy alles vooraf goed had bestudeerd want ik had dus twee stofdelen te kort. Ik had iets niet gezien op het patroon. Dus ik kon alleen  1 stukje afwerken, de rest volgde ik bij Cindy, alles goed in mij opnemend om thuis zelf verder aan de slag te kunnen.

Dat is wel jammer aan dit boek, de uitleg is zo beperkt, de foto’s illustreren niet elke stap. Je moet toch al wel wat van naaien kennen om alles meteen duidelijk te zien. Eens je het door hebt is het simpel natuurlijk. Het had fijn geweest dat er op zijn minst bijstond, hoeveel patroondelen je moet hebben. Ook bij de uitleg, hadden een paar stappen extra mogen uitgelegd worden of duidelijker geïllustreerd met foto’s. Maar het is ons gelukt, trui level 4 is afgeraakt en draagbaar.

Ik vind het wel een patroon dat een mooi resultaat geeft en eindeloze stoffencombinaties impliceert. Nu we weten hoe het in mekaar zit, gaan er nog zulke truien volgen. Nog geen foto’s met model, het weer liet dit vandaag niet toe, hopelijk morgen wel en dan pas ik mijn bericht nog aan.

 Ik gebruikte voor het eerst mijn nieuwe naailabels, zwarte met zilver, besteld bij Nominette (klik)

                                               De zwarte tricot kocht ik op de markt in Maastricht,
                                                                       ben in 2014 maar één keer kunnen gaan.
                                                                           De stof heeft een mooie glanslaag.
                                      De stof van het bovenstuk komt van bij Liesllove (klik) en is een katoentje van
                                                                                                     Art Gallery .    

                                                     Tip : klik op de foto’s, dan zie je ze beter


Lieve groetjes,

CreativEls   

12 gedachtes over “Naai-start 2015 met Level 4

  1. Wauw, mooi zo in die blinkende tricot!
    Dank je voor de tips! Ik ga dat boek zeker eens in de bib halen.
    Ik ken de theorie wel van positief opvoeden en triple p, maar in de praktijk is het vaak toch heel anders… Ik probeer er op te letten om hem vaak positieve aandacht te geven. Vandaag was hij trouwens ontzettend flink en luisterde hij héél goed; onze babbel heeft dan precies wel iets uitgehaald. Hopelijk blijft het nog lang in zijn hoofd hangen 🙂

    Like

  2. Helemaal geslaagd hoor! Mooie combinatie! Ik maakte hem ook deze vakantie 🙂 Het is inderdaad waar dat je al wat van naaien moet kunnen, maar je kan wel hele leuke combinaties maken. Ik combineerde deze trui met een rolkraagje en maakte hem omkeerbaar. Foto's volgen nog op mijn blog 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s