Good Food

Hallo,

Vandaag nog eens een bericht over lekker en gezond eten. Dat is lang geleden hé.

Ik maakte winterse currysoep en spruitjestaart met feta. Ik lust graag spruitjes maar mijn huisgenoten niet, dus de rest van het taartje is mijn lunch voor morgenmiddag op het werk.

Als je nog inspiratie nodig hebt voor jouw feestdis, dit soepje kan ik aanraden
De ingrediënten :  4 wortelen, 2 pastinaken, 2 bieten, 2 aardperen, 150g pompoen. 1 ui, 2El rode currypasta, 1,5 l groentenbouillon, 150 ml kokosmelk, olijfolie

De ui in stukjes aanstoven, de curry toevoegen en 1 min laten meebakken. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. De bietjes eerst 5 min laten meekoken en daarna de andere groenten 20 min. Ik heb de soep dan gemixt, kokosmelk toevoegen en nog eens 3 min doorkoken. Lekker pittig soepje.

Ik kwam in de winkel paarse spruitjes tegen. Dat had ik nog niet eerder gezien, noch geproefd. Ik wist dat ik dit taartje wou maken, dus heb ik ze meegenomen. Ik heb ze wel gemixt in de taart met klassieke groene spruitjes. Bij de taart maakte ik ook nog een een slaatje.

Tip : klik op de foto’s, dan zie je ze beter

Het is misschien wat laat voor verlanglijstjes, maar als je het nog niet in jouw bezit hebt, het boek waaruit deze recepten komen, is een echte aanrader. Het is opgedeeld in de 4 seizoenen. Speelse, vegetarische gerechten voor vier seizoenen. Fourplay van Princess Missia.

Lieve groetjes,

CreativEls

5 gedachtes over “Good Food

  1. Ooooh, wat een zalig berichtje!!! Ik maak de laatste tijd ook vaak soep. Maak jij je groentebouillon zelf? Ik gebruik kurkuma ipv curry maar onze kindjes zijn er niet zo zot van. Wel als ik een bouillonblokje gebruik, helaas…
    En ik ben ook helemaal fan van spruitjes! Dat kookboek ziet er interessant uit, zeker als het volgens de seizoenen gaat want dat mis ik wel in andere kookboeken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s