Kamsnaps en ik

Hallo,

Wie hier regelmatig meeleest heeft het al vernomen : tussen Kamsnaps en ik is het geen liefde op het eerste zicht. Wel qua looks maar niet qua functioneren.
Nadat ik veel lovends las bij verschillende bloggers over die “plastieken pitsers” en nadat het boek Mijn Tas uitkwam en er daarin vaak gebruik van wordt gemaakt, schafte ik mij een startpakket aan.
Het leek mij ‘ a-piece-of cake ‘. Niet dus.
Tot ik naar het La Maison Victor event ging en daar deskundige uitleg en demo kreeg van
www.kamsnappers.be (klik). Ik kocht er nog een paar leuke kleurtjes bij en bij thuiskomst het werkstuk toch terug ter hand genomen met bevredigend resultaat.

Onlangs deed www.kamsnappers.be (klik) een oproep via Facebook dat ze bloggers zochten. Bloggers die bereid waren leuke creaties te maken met Kamsnaps, dit ter illustratie wat je er allemaal mee kan doen. Je mocht vijf projecten indienen en zij bevoorraden je van de nodige Kamsnaps en fournituren. Ik waagde mijn kans en werd geselecteerd.

Ik stelde voor om het babyhemdje uit Zo Geknipt 2 te maken : project nr 14 uit het boek : Dresscode : stadskledij. Ik kende wel een superlief manneke waarvoor ik het kon maken.
Nu is kleding naaien (nog) niet zo mijn ding. Ik probeer wel, af en toe maar heb toch veel begeleiding nodig. Tassen naaien gaan mij beter af. Maar goed ik ging de uitdaging aan omdat ik vertrouwen had in het boek. De uitleg is zo goed dat je zelfstandig aan de slag kan, dat leerde ik al van het eerste boek.

Gisteren was het hemdje af en vandaag kon het model het passen. Het paste precies.
Conclusie : dit model is zelfstandig te maken, ook al heb je geen ervaring met het naaien van kleding.
Conclusie voor mezelf : leren werken met de overlock, dan kan alles mooier worden afgewerkt, ik heb mij al ingeschreven voor een workshop. Heb hier een overlock staan maar kan er niet mee werken.

 Tip : klik op de foto’s dan zie je ze beter

Het moeilijkst vond ik om de oksel mooi passend te krijgen. Mooi overeen te doen komen. Dat is niet helemaal perfect gelukt maar het kan ermee door en dat zie je niet zo bij het dragen hé.

Mylan het petekindje van de man des huizes is het Geknipte model. Het past precies. Hij mag er vandaag al mee pronken op een feest. Zijn mama heeft er nog een passend vestje bij in het donkerrood, daar ben ik een foto van vergeten te nemen. Ons supermodel vond de fotoshoot wel leuk.

Stof : Stof met print :  Van Der Vorst Modestoffen (klik), staan met grote kraam op markt in Maastricht en hebben een stenen winkel in Helmond
Turqoise stof : Speciaalzaak Magic, Kempenplein Neerpelt (vlakbij Delhaize Neerpelt)
Lichtblauwe stof, katoen als voering gebruikt : Juffertje Uil (klik), webwinkel en echte winkel in Geel
Kamsnaps : www.kamsnappers.be (klik), hebben naast Kamsnaps, ook fournituren zoals ritsen, paspel, tassenband, elastiek, enz. 

Lieve groetjes,

CreativEls

8 gedachtes over “Kamsnaps en ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s