Back after Dip

Hallo,

Het is toch curieus hé dat ik elke keer na een vakantieperiode effe in een blog- en creatieve dip terecht kom. Ik genoot van een deugddoende vakantie samen met mijn gezin in Italië, de tweede helft van augustus. We hebben lang moeten wachten, iedereen was allang terug van vakantie als wij nog mochten gaan maar we genoten met volle teugen van het mooie weer en het Italiaanse leven aldaar.
Na het harde werken in juli (vervangen van collega’s die op vakantie waren) leek al mijn energie op.
Terug thuis, terug wennen aan het ritme van elke dag,……, intussen ook terug aan het werk, het zal er allemaal mee te maken hebben zeker ?
Het is zo dat ik ook nog altijd bezig ben anders en gezond te eten en dat vraagt veel van mijn energie en tijd. Bovendien ga ik voortaan met de fiets naar het werk, 20km heen en 20km terug. Ook een hele hap uit mijn dagelijkse tijd. Maar het lukt mij goed en ben daar best trots op. Het vraagt wel goede voorbereidingen vooral op gebied van boodschappen doen en het koken ’s avonds. Wij zijn vroege eters, wij eten ons avondeten tussen 17u en 18u. Dat komt omdat de man des huizes vroeg start op het werk (en grote honger heeft bij thuiskomst) en omdat de sportactiviteit van de jongste 2 keer van de 4 al om 18u start, dus het eten moet voordien op tafel staan. Doordat ik nu met de fiets ga werken is snel effe langs de winkel passeren er niet meer bij. Wij werken voortaan dus met weekmenu’s en ik doe twee keer in de week nog boodschappen, op zaterdag en op woensdag (mijn vrije dag).
Ik vond  hier (klik) een sjabloon voor een weekmenu, heel handig. Ik neem ook elke dag een gezonde lunch mee naar het werk, daar kruipt ook veel tijd in.

Ik lees momenteel, naast het literair werk dat je in de zijbalk kan zien, dit werk :

Blogboek, Tips en Inspiratie voor meer blogplezier van Kelly Deriemaeker . Hopelijk helpt dit mij snel over mijn Blogdip heen. Meer info vind je hier (klik) .

Ik doe deze maand mee aan de Challenge 30 dagen Voel je fit (klik) waar er al veel goede info werd gedeeld rond gezonde voeding. Het is een initiatief van de volgende FoodBloggers : Mind your Feed (klik) Eet het Beter (klik) , BioTeaFul en Puur Suzanne (klik). Je vindt er vast en zeker ook lekkere recepten voor jezelf terug.

Verder kocht ik twee nieuwe kookboeken : Puur eten van de welbekende dame.

Fourplay van deze (klik) Blogmadam
In deze boeken weer veel lekkere en gezonde gerechten teruggevonden.

Nog nieuws voor de dames die mijn verrassings Give-away wonnen : Nog voor ik met vakantie ging waren jullie verrassinkjes af. Ik diende ze echter af te werken met Kam Snaps. Ik dacht dat het ” a-piece-of-cake” ging worden. Maar wat een ontgoocheling is me dat. Het lukt mij dus niet. Mijn probleem, de sluitinkjes zijn kapotgeperst na gebruik met de tang en er staat een lelijke afdruk in het knoopje. Wie kan mij helpen met tips? Sorry, jullie geduld wordt nog maar eens op de proef gesteld. Het was de bedoeling dat ze voor mijn verlof op de post gingen maar door deze opgelopen frustraties van iets dat niet werkt, heb ik ze aan de kant geschoven. Ik hoop deze week een poging te ondernemen om ze af te werken en hopelijk lukt het.

Lieve groetjes,

CreativEls

7 gedachtes over “Back after Dip

 1. Wij zijn ook op vakantie geweest de laatste 2 weken van augustus. En mijn naaigoesting was ook ver te zoeken. Mijn naaimachine bleef 4 weken onaangeroerd. Maar sinds gisteren ben ik er weer ingevlogen en het kriebelt weer (terug)….

  Like

 2. Jij hebt geluk gehad dat je die twee weken met vakantie was! Ik had ook vakantie toen, maar wat een weer! Ik was dus GEDWONGEN om achter mijn naaimachine te kruipen. Je kon hier helemaal niks anders doen!
  Goed dat je blijft fietsen! Ik hou het bij 1 dag, maar heb me ondertussen wel twee avonden geëngageerd voor een andere “fit-activiteit”.
  En bij ons net hetzelfde wat het eten betreft. Wij koken altijd de dag voordien zodat de kinderen het zelf kunnen opwarmen indien nodig. Het leven van de twee werkende ouders…

  Like

 3. Een tip voor het verwijderen van foute/niet mooi kamsnaps: https://www.youtube.com/watch?v=uIDfCI6SJck&feature=share
  Hilde, van Hilde@home vertelde me dat je dat op die manier kan doen en dat daar ook een filmpje van is op Youtube (werkelijk alles kan je er vinden, dat is duidelijk!)
  Veel succes ermee!
  Is het boek écht de moeite om te kopen? Staan er veel bruikbare tips in? Onze blog zou ook nog eens een duwtje in de rug kunnen gebruiken!
  Zus 1

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s