Ook op uw gezondheid # 7

Hallo,

Ja, ook tijdens mijn blogafwezigheid ben ik op mijn voeding blijven letten. De 10 kg die er af moesten zijn er af en blijven er af. Dat is positief hé, er mogen, maar moeten niet, nog een paar kilootjes af maar dat gaat net wat moeilijker nu ik al een aantal weken inactief ben op sportgebied.
Een ontsteking aan mijn heupgewricht is de boosdoener, bij het stappen heb ik geen pijn meer, maar lopen lukt nog niet zonder pijn. Ik hoop dat het toch terug beter wordt want het verbruik van extra calorietjes blijf ik nodig hebben.

Ik deel hierbij graag nog een aantal receptjes en inspiratiebronnen rond het thema “Gezonde voeding”.
Deze mango-avocado salsa is overheerlijk. Gewoon als slaatje maar ook heel lekker bij gekruide kipfilet.
Ik vond het recept hier (klik). Op de facebookpagina van Kookwijzer (klik) won ik een boodschappentas ter waarde van 57€ met de inzending van mijn favoriete zomerrecept. Ik hou erg van avocado, mango en koriander en dit alles zit in dit recept. Bij Kookwijzer (klik) krijg je recepten en ingrediënten aan huis geleverd. Geen getwijfel meer over wat je gaat eten, zij stellen een weekmenu samen, zorgen voor de ingrediënten, bezorgen de recepten en leveren alles bij jou thuis. Dit receptje wordt opgenomen in het weekmenu van  7 juli en dan mag ik ook mijn boodschappentas ontvangen.

 Voor het volgende recept liet ik mij inspireren door dit recept (klik). Quinoasalade met feta. Ik deed er geroosterde zoete paprika en zoete minipaprikaatjes bij, van bij Delhaize uit het versvak waar je ook de olijven vindt. Het koriander vinnaigretteje erbij doet het heerlijk afsmaken. Tja, ik ben een koriander fan.

 En vanavond stond dit op het menu : Roodbaarsfilet met Courgetti uit de oven. Het recept vond ik hier (klik). Ik gebruikte wel gewone vetstof en gewone melk. Een spirelli waarvan sprake in het recept heb ik niet, toch maakte ook ik sliertjes van de courgette. Ik heb een sliertjes schiller van bij Dille&Kamille en daarmee kan ik ook courgettespaghetti maken.

Tip : klik op de foto’s, dan zie je ze beter.

Zo, smakelijk ! Ik hoop jou te inspireren ook op gebied van voeding en gezondheid.

Lieve groetjes,

CreativEls

2 gedachtes over “Ook op uw gezondheid # 7

  1. Bedankt voor je positieve berichtje op mijn blog en wat goed van jou zeg al 10 kilo er af!! Ik ben zeker op de goede weg, je voelt het hé wanneer je goed bezig bent en hoop toch ook die 10 kg. te gaan halen!! Ik doe het tot nu toe nog zonder echt 'anders' te gaan koken, waarschijnlijk valt daar voor mij dan best nog 'winst' te behalen, dus misschien ook eens wat in gaan verdiepen! Leuk dat je recept is gekozen, gefeliciteerd!! Grtzz..Maddy

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s