Boeken

Hallo,

Tijd voor nog eens wat boekennieuws. Een update van de boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen.

Eerst en vooral Tonio van A.F.Th van der Heijden.
Geen leuk thema maar wel hartverscheurend mooi geschreven. Een ode van een vader aan zijn overleden zoon. De auteur beschrijft het proces waar hij door moet na het overlijden van zijn zoon. Zijn zoon die om het leven komt na een ongeluk. Hij vertelt het verhaal doorspekt met mooie, heldere herinneringen aan die zoon. Een boek dat je echt moet gelezen hebben !

Hier (klik) vind je een interview (klik op het filmpje) met de auteur n.a.v. zijn nieuwe boek, een vervolg op Tonio, Uitverkoren. Dit boek komt ook op mijn ‘nog te lezen lijst’ te staan.

Post voor mevrouw Bromley van Stefan Brijs

Net uit. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Grote Oorlog uitbrak. Het moment bij uitstek om boeken te lezen omtrent dit thema. Ik kocht dit boek, een gesigneerd exemplaar overigens, al op de boekenbeurs van 2011. Net op 11/11/11.
11 november, weet je wel, ‘Wapenstilstand’, herdenkingsdag van het einde van WOI. Wat een toeval.
Het verhaal : John en Martin zijn twee jeugdvrienden. De ene vat zijn studies Engelse literatuur aan bij het uitbreken van de oorlog, de andere dient zich via een list aan als vrijwilliger in het Engelse leger. John ervaart voortdurend de druk van de gemeenschap om zich ook aan te dienen, wat hij dan uiteindelijk ook doet nadat een persoonlijk drama hem treft.

Aan het einde van deze maand maak ik de trip van mijn leven (daarover later meer). Het wordt een lange vliegtuigreis. Ter voorbereiding daarvan voorzag ik al wat lectuur op mijn e-reader. Het eerste boek dat ik wil gaan lezen is Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans, dat ook de Grote Oorlog als thema heeft. Dit boek is ook genomineerd voor De gouden boekenuil (klik)

Ik voorzag ook volgende boeken :
Het Rosie project van Graeme Simsion

De belevenissen van een muurbloem van Stephen Chbosky

De Cirkel van Dave Eggers

Wie daarna aan de beurt komt om te worden gelezen, laat ik nog in het midden. Dat zal van de stemming van het moment wat afhangen.

Vandaag 8 maart start de boekenweek. Bij aankoop van 12,5€ aan boeken krijg je een gratis boek. En wat voor één. Eén met zeer goede recensies, en waarvan de vertaling al verkocht is aan negen landen.
Een mooie jonge vrouw Tommy Wieringa

In de boekenbijlage van De Morgen kreeg het boekje 5 sterren en staat er “Zinderende novelle over een oudere man en het gevecht tegen de tijd.”

Ter voorbereiding van mijn trip aan het einde van de maand lees ik momenteel het luchtige boekje
Bij Starbucks heet ik Amy Leven in NY City van Els Quagebeur. Tussen twee oorlogsverhalen in, mag dat wel.

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

2 gedachtes over “Boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s