Over Gemberlimonade enzo

Hallo,

Oftewel “Ook op uw gezondheid # 5”

In mijn gezondheidsplan paste ook het bannen van Cola light en dat lukt heel goed.

Ik begin mijn dag met een stevige mok sterke koffie, gezoet met Kokosbloesemsuiker en een wolkje melk.
Het is de perfecte suiker voor een gezonde en milieubewuste levensstijl. Het is 100% onbewerkt, ongebleekt, ongeraffineerde suiker uit de kokosbloesem. Bevat kalium, magnesium, zink en ijzer. Natuurlijke bron van vitamines B1, B2, B3, B6 en C. Die Kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index (GI), nl 35 en deze is te vergelijken met de GI van de meeste groenten en fruit . Hij geeft de koffie een extra warme smaak. Ter vergelijking, witte suiker heeft een GI van 68, Honing GI 48, Agavesiroop GI 40.

Op het werk drink ik tegenwoordig naast water ook veel ongezoete groene thee. Groene thee met sinaasappel, citroen, jasmijn of de Sencha groene thee. Maar soms heb ik toch zin in iets zoeters en om niet naar frisdrank te moeten grijpen of telkens fruitsap te persen maak ik voortaan deze limonade. Ik vond het recept op Pinterest. Maar deze foto’s zijn van mijn zelfgemaakte limonade.

Het Recept : 
– 1,2 liter water
– 4 cm verse gember (ik schil hem)
– sap van twee citroenen
– 4 eetlepels honing voor zoetebekken, ik gebruikte 2 eetlepels agavesiroop ( zoet genoeg voor mij)

Dit alles 5 min koken.Stuk(jes) gember uithalen. Laten afkoelen. Naar smaak zoeten. Ik zoet hem met agavesiroop maar je kan ook honing nemen. Het oorspronkelijke recept zegt 4 eetlepels honing. Met honing moet ik nog eens uitproberen. Ik vind de limonade het lekkerst als hij gekoeld is, lekker fris.

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

5 gedachtes over “Over Gemberlimonade enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s