Ook op uw gezondheid # 4

Hallo,

Ik ben geen ochtendmens. Mijn biologische klok zegt : “Niet slapen voor middernacht en pas wakker worden na 8u.” Maar dat gaat niet in mijn dagelijks leven. De wekker loopt hier door de week af om 5u45 maar ’s avonds geraak ik er zelden in voor 23u30. Dat maakt dat ik ’s ochtends echt geen mens ben.
Ik heb dan ook veel problemen met ontbijten. Er gaat niet gemakkelijk iets in bij mij, door de week. Omdat het ontbijt een heel belangrijke maaltijd is moet ik mezelf verplichten iets te eten. Het moet ook iets zijn dat snel gaat want elke minuut telt hier ’s ochtends.
Toen ik dit recept (klik) tegenkwam bij Carola bakt zoethoudertjes (klik) wist ik dat dit iets naar mijn meug zou zijn. Dus gisteren de ingrediënten aangekocht die nog ontbraken in mijn voorraadkast om dit te kunnen maken.
En ja, dit gaat er in gaan ’s ochtends, lekker makkelijk want maar uit de trommel te pakken en boordevol goede nutriënten die mijn lichaam nodig heeft van bij de start van de dag. Geen toegevoegde suiker, geen tarwe (wel met volkoren speltbloem en havermout, dus licht verteerbaar), niet vet en lactosevrij (ik gebruikte amandelmelk).

Voor het recept moet je bij Carola gaan kijken.
Hier wel een woordje uitleg over de gezondheidswaarde van deze ontbijtreep.
Er zit rauwe cacaopoeder in : bron van vezels, kalium, fosfor, magnesium, calcium, zink en koper. Heel goed ook voor een mooie huid.
Het bevat chiazaadjes : rijk aan omega 3, meervoudig onverzadigde vetten, is een bron van eiwitten en voedingsvezels.
Ook worden er hennepzaden aan toegevoegd : ze bevatten van nature 35% volwaardige eiwitten, welke helpen bij de natuurlijk opbouw van spieren en het onderhouden van een gezond beendergestel. Ook bron van omega 3 en omega 6.
Gojibessen : ze bevatten veel vitamines, mineralen, aminozuren en carotenoïden
Dadels : ze zijn de zoetmakers van de natuur. Naast natuurlijke zoetigheid bieden ze ook vezels en zijn ze belangrijk voor de vertering. Als je dadels koopt let er dan op dat je er koopt zonder extra glucoselaagje.
Kokosolie : het voorziet het lichaam van gezonde vetten en daarom ook van goede energie.

Als je dit ook wil proberen. Verwacht geen zoete granenreep want dat is het niet. Wel een heerlijke bite die naar donkere chocolade ruikt en smaakt.

Dan nog een belangrijke mededeling : 
Wil je mij graag in het echt ontmoeten kom dan ook naar de Big Blogameetup op 8 maart 2014 in de Wasbar in Antwerpen. Je leest er over hier (klik) en hier (klik) . Ik hoop jou daar te ontmoeten.
Mijn ook in real life blogvriendinnen van De Creazusjes (klik), An en Greet en Cindy van Klaartje Nel (klik) komen ook.

Heb je mijn zelf gemaakte rokje al gezien ? Nee ? Kijk dan snel hier (klik)

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

2 gedachtes over “Ook op uw gezondheid # 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s