Smooth It !

Hallo,

Oftewel ” Ook op uw gezondheid # 3 “.
Ik krijg niet zoveel reacties op mijn ‘gezondheidsberichtjes’. Misschien interesseert het u echt niet.  Ik wil jou echt niet vervelen en zeker niet wegjagen. Dus mocht je deze berichtjes echt beu zijn laat het me zeker weten. Toch terug een bericht omdat dit nu vooral is waar ik me mee bezig hou.

Inmiddels ben ik al 6kg lichter, dus het helpt.
Vandaag wil ik het hebben over Smoothies. Deze maakte ik vandaag :

De linkse is Paars + Groen + Bruin : 150 g bosbessen, 1 banaan, 50gram spinazie, sap van 1 sinaasappel, water naar behoefte. Ik gebruikte Kokoswater. Het fruit samen met het sinaasappelsap in de blender doen, water of kokoswater toevoegen tot de hoogte van het fruit en tot een egale massa blenden.
De rechtse is Zoetekauw : 2 rijpe bananen, 1 rijpe peer, 1 kop druiven ( ik gebruikte witte pitloze druiven), 1 krop sla ( ik voegde slechts een flinke hand gemengde sla toe), water naar behoefte, opnieuw gebruikte ik Kokoswater. Omdat ik pitloze druiven gebruikte heb ik alle ingrediënten ineens samen geblend. Doe je dat niet dan moet je de druiven eerst blenden met het water en de pitjes er uit zeven. Ik voegde aan die hele groene (de rechtse) nog een eetlepel van een mix superfood toe. Zo krijg ik ook extra vitamienes en mineralen binnen. Deze mix bevat o.a. Chlorella (een eencellige groene alg, die een ontgiftende eigenschap heeft), Spirulina ( een blauwgroene zoetwateralg, het is echt een powerhouse van voedingstoffen, het heeft ook een ontgiftende eigenschap), Lucuma ( is een poeder van een soort fruit dat in Zuid-Amerika groeit. Het heeft een zoete, beetje caramelachtige smaak en heeft bijna geen invloed op de bloedsuikerspiegel), Hennepzaad ( bevat veel vezels, eiwitten, fytonutriënten en gezonde omega-3-vetzuren, vooral interessant voor vegetariërs omdat ze boordevol goede eiwitten zitten) Vandaar dat de rechtse er ook heel groen uit ziet, dat komt door die superfood mix.
Heerlijke smoothies die veel energie geven, en meteen jouw dagelijkse behoeften aan fruit en groenten voldoen. Heerlijk om de dag mee te beginnen. Of als tussendoortje wanneer een hongertje de kop op steekt. 

 De recepten komen uit dit boek :

Ook op de site van Ellemieke Vermolen (Mw Sergio Herman) vind je veel smoothie recepten terug. Ik maakte deze al van haar de Blue Monday Smoothie.

Het recept vind je hier (klik)

Ook de Mama’s power smoothie maakte ik al, dat recept vind je terug in haar Familiekookboek.
Van Ellemieke ving ik de tip om Kokoswater toe te voegen aan smoothies, het geeft een lekkere smaak en is heel gezond. Het bevat kalium, calcium, natrium en is rijk aan vitamine C. Aanvankelijk vond ik het alleen terug in de Natuurvoedingswinkel of de Biosupermarkt maar ik heb gemerkt dat Delhaize en Colruyt het nu ook hebben opgenomen in hun assortiment. Bij Delhaize vind je het terug bij de speciale fruitsappen, bij Colruyt bij de buitenlandse producten.

Lieve groetjes,

CreativEls

10 gedachtes over “Smooth It !

 1. Ik maak voor mezelf regelmatig een smoothie als ontbijt, maar die bestaan alleen uit vers fruit met yoghurt. Wat een goede tip: het blog van Ellemieke! En jouw smoothies ga ik zeker ook uitproberen! Ik wil zelf af en toe wel lekker brood, pasta en rijst eten, maar af en toe bepaalde combinaties niet samen te eten kan geen kwaad! Dank voor de tips!

  Like

 2. Hi! I would like to invite you to check out our site http://www.volrecepten.be . Adding your blog to
  our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
  your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

  If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

  I hope to see you there soon!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s