Ook op uw gezondheid # 2 : Inspiratiebronnen

Hallo,

Waarschuwing weer een bericht met veel gebabbel.

Ik had het aangekondigd dat ik in mijn volgend ‘gezondheidsbericht’ mijn inspiratiebronnen met jullie zou delen.
Daarbij ga ik meteen met de deur in huis vallen, een foto met wat ik morgenmiddag ga eten. Mijn lunchpakketje is al gemaakt om morgen mee te nemen naar het werk.

Langwerpige paprika’s gevuld met zelfgekruide ricottakaas, gebakken in de oven. Een recept uit één van de boeken van Pascale Naessens. Ik heb haar 4 boeken en heb er al heel veel recepten uit klaargemaakt. Er zitten vele recepten bij die je makkelijk als lunch kan meenemen naar het werk en dus vooraf kan klaarmaken.
Pascale volgt de visie van goede voedselcombinaties om zo tot een gezonde manier van eten te komen.
Het is heel eenvoudig : Vlees + groenten, Vis + groenten, Kaas + groenten, Koolhydraten + groenten.
Je eet zo weinig mogelijk brood, aardappelen, pasta en rijst. Je vermijdt de opname van snelle koolhydraten en als je het dan toch eet best combineren met groenten omdat je dan meer vezels toevoegt wat een gunstiger effect heeft op de bloedsuikerspiegel.

Het vermijden van koolhydraten is ook een visie die je terugvindt bij de Voedselzandloper. 

In de voedselzandloper wordt uitgelegd hoe tal van voedingsmiddelen het risico kunnen verminderen op verouderingsziektes, zoals hart- en vaatziekten, dementie, diabetes, osteoporose.
De voedselzandloper heeft de vorm van een zandloper en bevat zo overzichtelijk wat best wel en wat best niet gegeten kan worden. De voedselzandloper geeft duidelijk weer wat ongezonde voeding is en hoe deze vervangen kan worden door gezonde voeding. Meer info vind je hier (klik).

De voedselzandloper brengt mij bij, Carine haar blog, Proeven op zondag.  Zij besliste ook op een dag om anders te gaan eten en schrijft daarover op haar blog klik hier. Carine beoogde net zoals ik ook wat gewichtsverlies mee te pikken, tijdens deze andere manier van eten en dat is haar goed gelukt. Zij plaatst vele recepten die  in de manier van eten van de voedselzondloper passen. Een echte inspiratiebron dus. Bovendien plaatst ze regelmatig bemoedigende woorden op haar Facebookpagina die stimuleren om verder te doen.

Mijn huisgenoten (man en kinderen) genieten natuurlijk mee van de gezonde manier van eten, maar hen ontzeg ik niet de aardappelen, brood, pasta of rijst.  Wat voor mij het moelijkste is, is om pasta te laten. Ik eet dan pasta van betere graansoorten, ik vermijd de klassieke tarwe. Ik kies voor Kamutpasta of speltpasta. I.p.v. rijst eet ik Quinoa en soms ook quinoapasta.
Voor het gezin is mijn inspiratiebron : Mw. Sergio Herman, Ellemieke Vermolen.

Ik maakte al enkele recepten klaar uit het boek en met succes. Ik kom er bij een later bericht op terug.
Op Ellemiekes blog vind je ook veel van haar recepten terug, klik hier .
Wat zij mij ook bijgebracht heeft is info over Superfoods, zoals je ze hier klik terugvindt. Zij verwerkt ze in allerlei smoothies die heel gezond zijn om bv. de dag mee te beginnen.

Dat brengt mij bij een boek dat ik vandaag kocht en waar ik ook nog veel ga uithalen, dat weet ik zeker.

70 Groene Smoothies.
Een boek van Marjolijn van der Velde, die als missie heeft om vrouwen en daarmee ook hun partners te inspireren en leren binnen enkele minuten per dag hun gezondheid te verbeteren met heerlijke groene smoothies.

En het werkt, ik voel mij goed, heb weinig trek in slechte voedingsmiddelen als, koekjes, gebak, chips, frieten,…. Heb geen last van vreetbuien. Maar denk nu alsjeblief niet dat ik een freak geworden ben. Als ik uitgenodigd wordt om bij iemand te gaan eten ga ik niet moeilijk doen en zeggen ‘dat eet ik niet’ of ‘wil je voor mij dat of dat voorzien’ dan eet ik gewoon wat ik geserveerd krijg. Ook zal ik nog genieten van gebak enzo bij verjaardagen. Af en toe moet dat nog kunnen.

Lieve groetjes,

CreativEls

2 gedachtes over “Ook op uw gezondheid # 2 : Inspiratiebronnen

  1. Ik ben met precies hetzelfde bezig! Ben voedselzandloper aan het lezen, gebruik kookboek van Amber Albarda. En heb net meegedaan met de geen suiker uitdaging van VoedZo. En het bevalt me goed. Geen gesnaai meer in de koektrommel, geen zin in chips etc. En het mooie is dat ik zo eten ook veel lekkerder vind!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s