Haken en breien tegelijk.

Hallo,

We zijn al aan week 3 van de Crochet Along 2014. Nu zijn al mijn kleurtjes aan bod kunnen komen en ik ben tevreden over zowel mijn wolkeuze als gekozen kleuren. Deze week kwamen er maar twee rijen bij één met stokjes en één met halve stokjes. Volgende week mogen we een apart patroon haken :
het Catherine’s Wheel. Ik ben benieuwd welk effect dat zal hebben in mijn kleurencombi.

Ik ben ook beginnen breien aan een nieuwe sjaal, terwijl ik er eigenlijk nog een op de priemen heb staan van vorig jaar. Sinds Femma* (je weet wel de vroegere KAV) een naaisalon organiseert in Lommel ben ik lid geworden. Omdat ik het zo fijn vind om samen met anderen te naaien, te leren, begeleiding te krijgen.
Femma organiseert heel wat creatieve activiteiten en dat is echt mijn ding hé. Zo ontmoet ook steeds nieuwe mensen en daar hou ik ook van. Zo staan er drie avonden breien voor beginners op het programma. Afgelopen donderdag was de eerste bijeenkomst. Niet dat ik niet kan breien maar voor de gezelligheid had ik mij ook ingeschreven. En zo komt het dat ik nu ook weer een sjaal op de priemen heb staan. Ik koos voor de gerstekorrelsteek. 1 steek rechts 1 steek averechts, je priem beëindigen met de andere steek dan waarmee je begon. En je volgende priem starten met dezelfde steek dan waarmee je eindigde, dat zijn tegenvovergestelde steken die boven mekaar komen te liggen en dat geeft dat korrel effect.
Ik koos voor rood omdat ik nog een  zwarte jas in de kast heb hangen waar rood in komt en die sjaal zou daar perfect bij passen. De wol is Saskia van Wibra.

*Voor de Nederlandse volgers :  Femma is een vereniging met 75 000 leden in Vlaanderen en Brussel. Geëngageerde vrijwilligers maken en dragen deze organisatie.Hun missie: Femma schept ontmoetingskansen, beweegt vrouwen en verdedigt hun belangen. Ze bouwen  aan een wereld waarin elke vrouw zich ontplooit. Met rechtvaardigheid en solidariteit als inspiratiebron. 

De organisatie telt meer dan  800 groepen. Ze worden bijgestaan door een equipe beroepskrachten verdeeld over vijf provinciale secretariaten en een algemeen secretariaat.
Femma maakt deel uit van de christelijke arbeidersbeweging.

Voor meer info over Femma klik hier, ook voor de agenda van al hun activiteiten in alle streken van Vlaanderen en Brussel. Ook als je geen lid bent kan je deelnemen.
Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

3 gedachtes over “Haken en breien tegelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s