Ook op uw gezondheid !

Hallo,

Waarschuwing, een bericht met veel gebabbel. Ik probeer er geen al te saai bericht van te maken maar ik moet u één en ander uitleggen.

                                                     Bronnen foto’s : http://www.howseeteats.com     http://www.averiecooks.com

Ik ben iemand die vele interesses heeft. Daarom zijn er voor mij te weinig uren in een dag. Ik wil ook vanalles en liefst nog tegelijk maar dat gaat helaas niet. Ik moet ook nog uit werken gaan, het huishouden vraagt ook aandacht en dus moet een mens keuzes maken. U begrijpt vast wat ik bedoel.
Ik ben iemand die graag goed eet, een bourgondiër. Van nature uit heeft mijn lichaam de neiging alles op te slaan en ben ik dus een mollig type. Vooral na het krijgen van kinderen zijn er kilo’s blijven hangen.
Voorheen had ik veel tijd om aan sport te doen en kon deze bourgondiër redelijk op gewicht blijven maar daar kom ik de laatste jaren nog nauwelijks toe. Ik ben liever creatief bezig.
Maar………………… ik heb besloten dat het toch niet zo verder kan……………………………………………dus
dient mijn vrije tijd anders te worden ingedeeld. Noodgedwongen wordt het nu vanalles een beetje i.p.v. veel van één ding.

Ik wil meer tijd vrijmaken om goed voor mijn lichaam te zorgen. Meer beweging en gezonde voeding. Niet dat ik niet gezond at maar ik wil vooral anders gaan eten. Ik wil zoveel mogelijk suiker en geraffineerde fabrieksvoeding uit mijn leven bannen. Ook van de light frisdranken wil ik af en dat lukt al heel goed.
Ik heb besloten om proberen te eten volgens de Voedselzandloper gecombineerd met de lekkere recepten van Pascale Naessens en regelmatig gezonde smoothies te drinken.
Ook beweging moet terug een plaats krijgen in mijn vrije tijd.

Vandaar mijn aankondiging dat ik mijn tijd en energie ook voor andere dingen nodig had. Bezig zijn met gezonde voeding kost tijd en energie. Ik zal dus ietske minder creatieve naaisels enz. kunnen maken, het zal trager gaan, maar met bloggen stop ik niet hoor !

Dus vanaf nu een nieuw thema dat hier aan bod zal komen : Gezonde voeding !  Volgende keer deel ik mijn inspiratiebronnen met jullie.

Pssssst, zal ik je wat verklappen ? Volgens de BMI weeg ik minstens 10kg teveel. Ik ben sinds een maand anders aan het eten en terug aan het bewegen en ben al 4kg kwijt.

Voor wie de uitslag van de verrassingsgive-away miste klik hier .

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

8 gedachtes over “Ook op uw gezondheid !

  1. ooh, ik vind je dapper! IK krijg de kilo's er niet ag hier. ben al twee keer naar een maat groter moeten gaan sinds kindje 3… En eerlijk gezegd : ik doe er niet veel aan. behalve er even over nadenken en terwijl zit ik aan de koekjes. 😦 succes met je gezond zijn. Misschien moet ik meedoen. 🙂

    Like

  2. kan je alleen maar in volgen! Volgde de sana cursus van Sandra Bekkari en dit ligt in de lijn van wat jij doet, sedert sept al 7 kg kwijt en veel meer energie … maar nog steeds te weinig uren in een dag 😉

    Like

  3. Super goe bezig Els, nog een rede te meer om je blog regelmatig op te zoeken; ik kijk al uit naar al je tips en tricks rond gezonde en lekkere voeding… al heb ik het geluk dat eten door mijn lijf vliegt en ik niet op de kilo's moet letten, toch besteed ik er graag de nodige aandacht aan… ik ben benieuwd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s