Kikker Leest en geeft wat weg (give-away)

Hallo,

Opgelet dit is een lang blogbericht. Loop niet te snel weg, je kan op het einde nog iets leuks winnen.

Net zoals vorig jaar deed ik mee aan Kikker Leest. Een initiatief van Liesbet en Sophie van de deze blog (klik) en deze blog (klik). De bedoeling is om boekentips uit te wisselen per ouderwetse briefwisseling. Je krijgt de gegevens door van drie deelnemers naar wie je jouw tips mag verzenden en wie je ook tips ontvangt. Mijn post is wat later vertrokken dan verwacht. Ik wou er natuurlijk een zelfgemaakt cadeautje aan toevoegen maar door nog andere zaken op til te hebben trad er vertraging op.
Ik ontving van deze blogdame (klik) en deze blogdame post. Van deze dame (klik) verwacht ik nog post, deze zal allicht eerstdaags aankomen.

Ik ontving deze leuke post van Magali. Zij leest en recenseert vooral kinder- en jeugdboeken. Ze probeerde mij zo “volwassen” mogelijke tips te bezorgen.
Hierbij haar tips : De bijzondere kinderen van mw. Peregrine van Ranson Riggs (Clavis)
The little friend van Donna Tart
Disgrace J.M Coetzee
The incredible incident with the dog in the night-time Mark Haddon
En nog twee kinderboekentips.
Als iemand ooit mijn botjes vindt Jaap Robben & Benjamin Leroy
Mijn fijne geluidenboekje Edward van de Vendel en Mathias De Leeuw.

Het toeval wil dat ik afgelopen zondag naar de boekenbeurs ging. Op de stand van Clavis sprong het eerste boek De bijzondere kinderen…. meteen in het oog. Ik heb het ook in mijn handen gehad maar niet gekocht. Nu heb ik daar spijt van natuurlijk maar het kan later nog altijd.

Deze post mèt leuke bladwijzer kreeg ik van Kathleen. Zij houdt van literatuur met humor. Haar boekentip : The ocean at the end of the lane Neil Gaiman. Het is een vrij recent gepubliceerd boek dat haar helemaal heeft verbaasd. Ze las nog nooit eerder zo een boek, in één woord fantastisch.
Ze las het in het Engels maar het zou ook in het Nederlands zijn uitgegeven.  Als ik het lees zal het in het Nederlands zijn, mijn Engels is niet goed genoeg.

Bedankt Magali en Kathleen, jullie aanbevelingen komen zeker op mijn nog te lezen lijst, die alsmaar langer wordt.

Zij ontvingen van mij volgende tips :
Stoner John Williams
De boekendief Markus Zusak
Ik schreef er eerder over op mijn blog, dat lees je hier (klik)
Het zijn de beste boeken die ik dit jaar las
Mijn derde tip : Extreem Luid en Ongelooflijk dichtbij  van Jonathan Safran Foer . Ik las dit boek al een aantal jaren terug maar het blijft een plaats krijgen in mijn top drie.

Daarbovenop voegde ik een zelfgemaakte bladwijzer toe. Drie dezelfde voor ieder één maar telkens in een andere kleur.

Ook jij kan zo een boekenlegger winnen. Als je wint dan krijg je uit volgende creaties jouw voorkeur.

Klik op de foto’s dan zie je ze beter.

Ik heb de foto’s een beetje ‘herfstig’ gepimpt. Drie deelnemers kunnen winnen. De Give-away loopt tot 15/11/2013. Op 16/11/2013 maak ik de winnaars bekend.

Wat moet je doen om te kunnen winnen :
1) Volger zijn of worden van Koekje Haakje Maak Je
2) Een reactie plaatsen bij dit bericht en jouw deelname bevestigen
3) Het nummer doorgeven van de bladwijzer die je verkiest
4) Ook een boekentip geven zou leuk zijn maar moet niet (voor het geval je geen lezer bent)

Veel succes !

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

29 gedachtes over “Kikker Leest en geeft wat weg (give-away)

 1. Ooh die zijn mooi! Heb je ze zelf ontworpen? Wat zijnd e afmetingen?
  Ik doe graag mee voor nummertje vier of nummertje zes, ik kan niet goed kiezen…
  Ik lees vooral op de trein, dus luchtige boeken…
  Op dit moment is het “De Franse tuinman” van Santa Montefiore.
  Het boek leest heel vlot 😉

  Like

 2. Oei, het boekenlezen staat de laatste jaren op een heel laag pitje. Nochtans was ik vroeger een echte boekenworm. Wat van boeken wel nog dagelijks gebruikt wordt zijn mijn muziekboeken 😉
  Daarom zou ik ook heel graag meedoen voor het muzikale bladwijzertje nr 7.
  (Ik denk nog even na over een boektitel die ik super vond.)
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  Like

 3. Oh ik maak graag kans op nummertje 5!! Ik lees veel boeken en dat komt dus altijd van pas! Volger was ik al!
  Qua boekentips, tjah, ik lees vooral fantasy en weet niet echt of dat dan wel jullie ding is…
  De boeken van Auel van de 'Stam van de holenbeer' blijf ik wel geweldig vinden en ook The Gargoyle van Andrew Davidson was… diepgaand. (ja sorry ik lees in het Engels!)

  Like

 4. Prachtig zijn ze! Ik zelf lees veel boeken op de ereader dus geen boekenlegger nodig. Mijn dochter begint net met lezen en kan er zeker een gebruiken, ik denk dat zij boekenlegger nummer 4 erg mooi zal vinden.
  Boekentip: He dokter wordt eens wakker van U.E.Nefertiti informatief, humoristisch, ontroerend aangrijpend

  Like

 5. Wat een prachtige creaties!!!
  Zo mooi!!!
  Ikzelf heb weinig tijd om te lezen maar mijn zoontje is een echte boekenwurm … alleen moet hij telkens een papiertje tussen zijn boek steken 😦
  Misschien een tip voor jouw kids … de boekenserie “Warrior Cats” is een heel leuke serie … momenteel verslindt hij de reeks “De Legende van de Wachters”
  Robbert vindt boekenlegger 7 super!!
  Wij duimen .. misschien zit er binnenkort een mooie boekenlegger tussen zijn boek!
  Lieve groetjes en een super leuke dag!
  Greet

  Like

 6. In mijn tienerjaren verslond ik zonder overdrijven minstens 5 boeken per week, nu lees ik eigenlijk alleen nog op reis en op het werk als ik de nacht heb. Ik kon de trilogie van Tom Rob Smith wel pruimen (Kind 44 – Kolyma – Agent 6). Momenteel ben ik bezig in de nieuwe van Donna Tart: Het puttertje. Ook haar vorige boeken De Kleine Vriend en Verborgen Geschiedenis vond ik serieus de moeite. En ik ga voor nummertje 6!
  ps: ik volgde je al via Facebook, maar nu ook via Bloglovin', ik zag dat je nu aan 150 zit!

  Like

 7. Wat een superleuke bladwijzers! Ik doe graag mee…niet voor mezelf maar voor mijn dochter (12), die leest namelijk heel graag en meer dan ik…ik 'lees' alleen hobbyboeken, hoewel het daar natuurlijk ook voor gebruikt kan worden!…mmm…haar boekentip zou zijn de boeken van “leven van een loser”, maar ja dat is dus vooral iets voor de jongere lezers 🙂 Ze is dol op roze, dus ik kies dan voor nummertje 3!! Grtzz..Maddy

  Like

 8. Ik had ook wel graag willen meedoen aan Kikker Leest maar ik ken mezelf, als het moet, lukt het niet meer 🙂 Mijn boekentips vind je op mijn blog maar dat weet je al hé 🙂 en ik doe graag mee voor nummertje 1, ze zijn allemaal mooi trouwens!

  Like

 9. Hoi Els, ik doe graag mee voor nr 4 of 5 en je weet via FB al waarom, hé?
  Momenteel veel te weinig tijd voor crea laat staan om te lezen. Wat ik momenteel doorworstel zijn syllabussen, cursussen en leerstof voor de lln en voor mijn lerarenopleiding…. niet echt een aanrader voor anderen….

  Like

 10. Hey, op dit moment ben ik niet echt een roman of dergelijke aan het lezen. Iets totaal anders. Het is een boek om meer inzichten te krijgen met het geldgebeuren. Het is van Robert t. kiyosaki en het is “cashflow Quadrant, Guide to financial freedom” en hier is mijn boekenlegger een gewoon wit papiertje. Dus het is altijd handig als het iets leukers is. Dus ik doe graag mee.
  Ik vind de eerste drie zeer leuk en nummer 7 ook. Dus als ik zou winnen, dan mag je mij verrassen 🙂

  Like

 11. Wat leuk.
  Ik doe graag mee
  ) Volger ben ik al een hele tijd
  2) Bij deze
  3) Nummertje 8, lekker stoer
  4) Ik lees 'soms' , ligt in periodes. Ben meestal van de chick-lits. Mijn favo tot nu toe is denk ik 'PS I Love you”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s