Vakantielectuur en Yvestown Fair

Hallo,

Waarschuwing : indien je geen interesse hebt voor literatuur (loop niet weg), scroll naar beneden, misschien lees je daar iets dat jou meer interesseert.

Ik ben terug van weggeweest. Ik genoot twee weken van de Franse zon en nog een weekje thuis van het mooie weer, maandag mag ik weer aan de slag.
Graag wil ik met jullie mij vakantielectuur delen, want ik heb 4 boeken uitgelezen tijdens mijn vakantie. Vier verschillende genres maar stuk voor stuk aanraders. Het meest genoot ik toch van De Boekendief en van Stoner. Ik las drie papieren boeken en Stoner werd mijn eerste E-book. Ik schafte mij recent een e-reader aan en het bevalt mij goed. Zo een e-reader is handig als je een bedlezer bent en als je veel boeken wil meenemen op vakantie zonder de kilo’s mee te sleuren.

Het eerste boek : De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson, is best een grappig boek doorspekt met gebeurtenissen uit de geschiedenis van de 20e Eeuw.
De achterflap vertelt : Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest begint, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en wethouder hebben het nakijken.
Vanaf het moment dat Allan het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt. Memorabele momenten uit zijn eigen leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis passeren de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Het tweede boek : De dinsdagvrouwen van Monika Peetz, speelt zich grotendeels af in de streek waar ik op vakantie was, dat maakte het lezen ervan heel bijzonder.
De achterflap vertelt : Judith, Kiki, Caroline, Estelle en Eva zijn vijf vriendinnen die elkaar al vijftien jaar elke eerste dinsdag van de maand ontmoeten in hun favoriete  Franse restaurant, waar ze inmiddels bekendstaan als de dinsdagvrouwen. Eén keer per jaar gaan ze samen een weekendje weg, maar dit jaar is alles anders : Judith, die net weduwe is geworden, wil ter nagedachtenis aan haar overleden man een deel van de Jakobsweg gaan lopen. Bezorgd om hun treurende vriendin besluiten de dinsdagvrouwen met Judith mee te gaan. Stap voor stap komen de vijf vrouwen een geheim op het spoor dat hun leven op zijn kop zet en hun vriendschap hevig op de proef stelt.

Het derde boek : De boekendief van Markus Zusak, is een bijzonder knap geschreven verhaal. Het speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog. Ik heb een bijzondere interesse voor deze periode, al is het maar omwille van de verhalen die mijn eigen grootouders over deze periode te vertellen hadden. Een periode die hun verdere leven getekend heeft, zij waren een jong getrouwd koppel met kleine kinderen toen de oorlog uitbrak…
De achterflap vertelt : Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin in de buurt van München wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een klein zwart boekje, ‘Het Doodgravershandboek’, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Ze redt boeken van de nazi-boekverbrandingen en steelt ze uit de bibliotheek van de burgemeester. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich vast aan haar schatten. Dit is een verhaal van moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet. Dit is Liesels leven in de Himmelstraat, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen ?

Het vierde boek : Stoner van John Williams, is een heel knap geschreven boek dat gaat over het weinig opzienbarende leven van een weinig opzienbarende man. Via volgende link (klik) kan je een recensie lezen over het boek. Ik vind dit boek een van de knapst geschreven boeken dat ik ooit las hoewel het geen boeiend noch spannend verhaal vertelt.

Vandaag gaat er een leuk event door in mijn woonplaats Lommel. Je kan er nog tot 18u vanavond terecht.
De Yvestown Fair 2013, waar Yvonne haar prachtige tuin openstelt voor Nederlandse Blogsters die er een standje hebben met hun leuke spulletjes. Jullie kennen Yvonne misschien van het programma ‘Shoot’ dat afgelopen seizoen op televisie te zien was. Yvonne is een professionele fotograaf die voor verschillende interieurbladen werkt. Ook op haar blog vind je fantastische foto’s terug, waar haar eigen woning (een verbouwde brouwerswoning uit 1896 in Lommel) vaak het onderwerp is.
Hierbij de link (klik) naar haar fantastische blog.

Ik kocht mooie kaartjes van Wood & Wool Stool (klik) en bij Mikodesign (klik) kocht ik een fantastisch DIY pakket met Frida Kahlo als thema. Ik ben een fan van Frida, een inspirerende vrouw.

Tip : klik op de foto’s, dan zie je ze beter

Ik stap vanaf maandag terug in het drukke leven. En druk zal ik het hebben, zowel op het werk als thuis en ook met af te werken projecten. Er liggen nog veel beloofde af te werken en/of op te starten naaiwerken te wachten. Maar komende week wordt een bakweek, want ik verzorg mede de versnaperingen voor de babyborrel van het petekindje van de man des huizes, een groots project, als je weet dat er 200 genodigden zijn die zullen komen. Daarover vernemen jullie over een week meer.

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

7 gedachtes over “Vakantielectuur en Yvestown Fair

 1. Ik woonde vroeger vlakbij Lommel, nu is het te laat en iets te ver om nog naar de Yvestown te gaan.

  Het boek over de 100 jarige man heb ik ook gelezen. Ik vond het een mooi boek. Stoner wil ik ook graag gaan lezen.

  Like

 2. Wat jammer dat ik dat nu pas lees (van yvestown), is bijna in mijn achtertuin en ik wist het niet. Was anders zeker eens gaan kijken. Heb de reportages van shoot ook gezien, maar wist niet dat zij zo dichtbij woonde.

  moekehandmade.blogpost.be

  Like

 3. De boekendief is mijn absolute nummer één! Prachtig verhaal dat je meevoert naar vroegere tijden. Echt geweldig. Ook van de Honderd-jarige man heb ik genoten. Hilarisch verhaal en erg afwisselend. Heel veel plezier met lezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s