Pennenzakken met zaadjes

Hallo,

Ik heb jullie lang laten wachten hé ? Hierbij een deel van mijn bandwerk. Hoezo ? Wel, we hebben de plannen moeten wijzigen.
Aanvankelijk zouden het 23 exemplaren worden.
Het gaat inderdaad om de bedankcadeautjes voor de juffen en meesters van onze kinderen. Hoewel we (maar) twee kinderen hebben is het een veelvoud van juffen en meesters. Rune volgt speciaal onderwijs (voor kinderen met een fysieke beperking). Zij wou dit jaar niet alleen haar klasjuffen een cadeautje geven maar ook de kiné’s, de logo’s, de sportmeesters, de boerderijmeester (ze hebben een boerderij op school en 1x per week verzorgt Runes klas de dieren),…..
Ik had voorgesteld om pennenzakken te maken. Maar was me dat veel werk voor zulk een aantal.
Er werden 23 verschillende stofjes en voerinkjes gekozen. In totaal 92 lapjes geknipt, 46 keer vlieseline (ook instrijken), 46 ritsinzetstukjes en 23 tabs.
Daar was ik al heel lang mee zoet. Omdat ik uit werken ga en het huishouden alsook man maar vooral kinderen veel aandacht nodig hebben, kan ik telkens ’s avonds maar een paar uurtjes werken.
Ik kreeg al die pennenzakken dus niet tijdig af. We verzonnen wat anders voor de hulpjuffen en -meesters van Rune.

Dit waren de proefstukjes :

Deze pennenzakken kregen de juffen van Rune :

 
Hier met een extra exemplaar dat ook af geraakte :
 
Deze werden aan de juffen van Brett geschonken :
 
Bij de pennenzakken voegden we nog volgende kaartjes met zakjes met zaadjes. Dit kregen de hulpjuffen en meesters van Rune ook. Leuk alternatief, toch ? , om ook hen te bedanken voor hun inzet. Het idee komt van deze blogster (klik). Ik maakte er een eigen versie van. Ik vond die Tuinkabouterkaartjes van Hema wel passen bij de zaadjes.

Tip : klik op de foto’s dan zie je ze beter
De andere verknipte pennenzakken, geraken nog wel eens af……
Ik baseerde me op volgende tutorials bij het maken van de pennenzakken :
Maar uiteindelijk gaf het oorspronkelijk patroon toch het mooiste resultaat, vind ik, dat vind je bij
Ik gebruikte wel de ritsinzetstukjes zoals bij Fien en Mien en zoals geleerd uit Zo Geknipt. De wijze om de rits in te zetten doe ik ook zoals geleerd uit Zo Geknipt, met een hulpstiksel. 
 
 
Lieve groetjes,
 
CreativEls
 
Advertenties

11 gedachtes over “Pennenzakken met zaadjes

  1. 23 pennezakken! Ik begrijp dat ze iedereen een cadeautje wilde geven want het is inderdaad niet één juf/meester die de kids op weg helpen. Attent van haar om ook hen niet te vergeten!
    En de kaartjes met zaadjes zullen ze ook wel leuk vinden!

    Like

  2. Zoveel pennenzakken, daar ben je echt wel even zoet mee ! Maar ik weet zeker dat het de favorieten worden van alle juffen ! Enne die hulpjuffen en -meesters zullen het mooie gebaar van de zaakjes zeker ook geapprecieeerd hebben !

    Like

  3. Pingback: Bedankjes voor meesters en juffen | Koekje Haakje Maak Je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s