Tour des Pays Bas

Hallo,

Deze keer niet meteen een verslag over mijn creatieve bezigheden maar wel over mijn weekendje weg. Ik vertoef regelmatig en dat zal nog vaker het geval zijn, in het mooie land van onze noorderburen en dus wil ik hier een beetje de toeristische ambasadeur spelen om dat mooie land in de kijker te zetten.

Afgelopen weekend verbleef ik in Dedemsvaart. Een charmant dorpje in het noorden van de Provincie Overijsel in Nederland.’ Oh, wat leuk’, hoor ik u denken, ‘ die was een weekendje weg voor moederdag’. Nee hoor, het was mooi meegenomen maar dat was niet de reden waarom we daar vertoefden.

Hier zie je Brett in actie, nr 95, in de rode outfit.

Onze zoon zijn hobby is BMX Fietscross. We wonen vlakbij de Nederlandse grens en daar net over die grens is de dichtstbijzijnde club. Brett neemt ook deel aan Topcompetitie wedstrijden en die gaan vaak dieper in Nederland door. Dus hebben we vorig jaar een tweedehands caravanneke gekocht.
Nu moet je weten dat kamperen echt niet mijn ding is . Ik had het van-mijn-leven nog nooit gedaan. Maar ik sta voor alles open en voor een weekendje weg, zag ik dat wel zitten. Als de wedstijden wat verder weg zijn dan vertrekken wij vrijdagavond al en kamperen ter plekke. En zo komt ne mens al eens ne keer ergens. Zo afgelopen weekend dus in Dedemsvaart.

Mijn fiets gaat ook altijd mee, ik verken graag mijn omgeving. Het dorp, de winkeltjes, het groen, de natuur,…..
Zaterdag maakte ik een tochtje naar het dorp maar het regende verschrikkelijk, dus ging het fototoestel niet mee. Er loopt een kanaal door Dedemsvaart, waarlangs je kan fietsen, zo reed ik naar het dorp. Wat me hier opviel, geen opeengepropte huizen in wijken waar alle huizen hetzelfde zijn. Maar wel charmante, landelijke huizen met mooie stukjes grond omheen, aangelegde tuintjes….

Ze hebben er een leuk stoffenwinkeltje, daar ben ik uiteraard gaan kijken, niets gekocht, kon mij inhouden, ondanks de leuke stofjes van Michael Miller.

Brett in actie in Dedemsvaart, de jongen in de rode outfit.

Dochter en zoon samen op de foto.

Zondag was het moederdag. De kinderen hadden mij wijs gemaakt dat ze hun zelfgemaakte cadeautjes thuis vergeten waren. Het was dus een grote verrassing toen ze die zondagochtend toch tevoorschijn haalden.
Ze gaan allebei naar een andere school, maar ze hadden allebei een gelijkaardig cadeautje.
Van Rune kreeg ik regenboog badzout en van Brett zelfgemaakte zeepjes en badzout.

Op de fietscross staan ook kraampjes waar ze kledij en fietsonderdelen verkopen. Er stond ook een kraam waar een man t-shirts en truien airbrushte. Rune wou graag een vest en koos deze stoere tekening.

 Aan de voorkant was een verfvlek gekomen. Dat hadden we niet meteen gezien. Rune durfde het aan om zelf te gaan vragen of deze kon weggewerkt worden met een tekening, zonder meerprijs. Goed onderhandeld, meid !

Tijdens de regenbuien heb ik goed kunnen verder breien aan mijn cirkelsjaal, die nog steeds niet af is. Tegen volgende winter geraakt die wel af.

Ik beloof volgende keer meer omgevingsfoto’s te maken, als het weer het toelaat, zodat jullie mee kunnen genieten van het mooie Nederland.

Je kan ook nog steeds deelnemen aan mijn give-away n.a.v. mijn 40e verjaardag, klik hier

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

4 gedachtes over “Tour des Pays Bas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s