Blog- en werkcollega’s

Hallo,

Creazusje An (van De Creazusjes) en ik zijn niet alleen in  blogland collega’s maar ook in real life.
We hebben heel wat gemeen, An en ik. We maakten niet alleen dezelfde beroepskeuze, toen we mekaar zo een ruime 7 jaar geleden op het werk leerden kennen, bleek dat we ook aan dezelfde hogeschool studeerden. Alleen ik zat een jaartje hoger, daar ik ook een jaartje ouder ben.

We zijn van dezelfde generatie, hebben kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd, ook onze interesses en smaak komen grotendeels overeen. En we zijn allebei graag creatief bezig. We steken dan ook veel van mekaar op, we leggen weliswaar wat andere accenten. Je kan al raden waar we het tijdens onze middagpauzes over hebben. Want we respecteren met alle collega’s van onze dienst, we zijn met 5, dezelfde regel, tijdens de middagpauze proberen we het over andere onderwerpen te hebben dan het werk. Kwestie van toch te kunnen ontspannen tijdens onze pauzes.

Jaren geleden geraakten we samen geïnteresseerd in het maken van creatief gebak, mooi versierde taarten en koekjes. Samen juwelen maken en het evolueerde naar wat we vandaag allemaal doen en dat kunnen jullie  zien op onze blogs.
Eind 2011 uitte ik mijn plan om een blog te beginnen omdat ik in de ban geraakte van vele leuke blogs. An begon ook na te denken over dit idee, ook als informatiebron voor het crea-groepje De CreArtisten, dat ze samen met haar zus leidt en waaruit de blog’ De Creazusjes’ is ontstaan.

Maar waarom al deze uitleg ? Vraagt u zich nu waarschijnlijk af. Awel, omdat onze jongste collega eind januari mama werd van een tweeling en we gisteren naar de Babyborrel mochten. We legden een mooie cent uit als cadeau, en natuurlijk wilden wij ook iets zelf maken voor Anna en Marthe.
Ik maakte gepersonaliseerde luierzakjes in stofjes waarvan ik wist dat onze collega deze heel mooi vindt, An pimpte aangepaste rompertjes met illustraties van het geboortekaartje. Nog een andere collega had nog leuke badspeeltjes staan. Dit alles werd samen met onze uitgelegde centjes door An leuk ingepakt. Onze collega was heel blij met ons mooi ogende cadeau.

Hier wat foto’s van de luierzakjes.

Tip : klik op de foto’s, dan zie je ze beter

Neem een kijkje bij De creazusjes (klik hier) om ook An haar creaties te zien, en het mooie gecombineerde geheel. klik hier

En u bent vast nieuwsgierig naar wat voor werk we doen. Wel, we zijn sociaal werkers in een middelgroot Kempisch ziekenhuis. Samen met drie andere toffe collega’s, staan we mensen bij tijdens één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in hun leven, een ziekenhuisopname. Want geef toe, het bezit van een goede gezondheid, is de grootste rijkdom die een mens kan hebben.

Lieve groetjes,

CreativEls

Advertenties

12 gedachtes over “Blog- en werkcollega’s

  1. Heel mooi geschreven Els, ik word er even stil van. Zo samen blogoverschrijdend iets doen, te gek! Voor herhaling vatbaar… Dat we elkaar nog heel veel mogen inspireren, maar daar twijfel ik niet aan. Btw je suggestie van de plastic buisjes voor fimo; ze liggen al klaar, geweldige suggestie! Lieve crea groetjes en tot morgen! Creazusje An

    Like

  2. Fijn geschreven. De helft van het verhaal had ik al geraden 🙂 Tof dat jullie in het echt zoveel samen optrekken. Ik zou er graag bij zijn, zo tijdens die middagpauzes 😉 Mooi beroep ook, chapeau dames! Jammer dat dat ziekenhuis niet vlak bij mij is, ik weet anders waar naartoe, wordt ik vast en zeker (creatief) in de watten gelegd 🙂 Ohja, en mooi kadoo hebben jullie samengesteld (was ik bijna vergeten :-))

    Like

  3. Leuk verhaal om lezen, en fijn dat jullie zoveel leuke dingen kunnen delen. Aangezien ik zelf ook met mijn voetjes in de kempense klei zit, hoop ik alvast door één van jullie ontvangen te kunnen worden in dat mysterieuze middelgrote ziekenhuis, moest het ooit nodig zijn 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s