Laat de lente maar komen….

Hallo,

…..wij zijn er klaar voor met enkele nieuwe outfits. Het naaien van kleding, daar ben ik niet zo goed in. Misschien komt het er nog wel eens van maar voorlopig laat ik dat over aan mijn schoonmoeder die dat veel beter kan dan ik. Ze heeft ook veel ervaring en goe gerief zoals een overlockmachine. En zo een overlock is wel tof om te hebben als je veel kleding maakt want dan kan je alles veel mooier afwerken, vind ik.
Waar ik wel goed in ben is in mooie stofjes kiezen en mooie combinaties maken. Dus dat is mijn enige bijdrage aan wat u hier volgend gaat zien.

Eerst is zoonlief aan de beurt. Een shirt zoals we vorig jaar dit (klik) maakten. Welk patroon schoonmoeder gebruikte weet ik niet. Stof kocht ik bij Pauli in Leuven.

Deze vest met leuk uitgewerkte details is eigenlijk een meisjespatroon, maar wij maakten er een jongensversie van. Het is het patroon ‘Patchwork Girl’ uit de Ottobre 1/2013. De robottricot had ik al eens eerder gekocht op een stoffenspektakel zonder te weten wat er van gemaakt kon worden. Toen ik dit patroon zag, werd het duidelijk. De andere stofjes kocht ik op het afgelopen stoffenspektakel van Leuven. Uit dezelfde Ottobre is mijn schoonmoeder bezig om de ‘Hugo’-boxershort te maken ook uit het robotstofje. Als het blijkt mee te vallen, heeft Brett een unieke set boxershorts in de kast liggen. Hij wil alleen zo een soort van onderbroekjes dragen, dus….Als ze af zijn laat ik ze ook wel eens zien.

En dan nu de nieuwe garderobe voor de dochter :
Een rokje naar een patroon uit de bijlage van Knippie 1-2013, model 122. Mijn schoonmoeder had dit stofje nog liggen. Het combineert leuk door de vele modekleurtjes. Ze is er een bijpassende blazer bij aan het maken in groene tricot naar een patroon uit dezelfde Knippie model 121. Die wordt later nog geshowd .

 Dan een rokje naar een heel bekend stofje al menigmaal tegengekomen in Blogland.Het  patroon komt ook uit een Knippie maar ik weet niet vanbuiten uit welke. Dit stofje kocht mijn schoonmoeder op de Stoffenbeurs in Valkenswaard maar is ook op de spektakels te krijgen. Ook Bambiblauw (klik) verkoopt het tegenwoordig tegen een zeer democratische prijs.

 Op het volgende stofje was ik meteen verliefd. Zo verliefd dat ik het meteen in drie kleurenvariaties kocht. Ik kocht ze op het Stoffenspektakel van Leuven dat vorig jaar doorging. Uit een andere kleur maakte ik reeds dit (klik). Ik vond deze stof in deze kleurencombi helemaal passen bij het patroon uit Stof  voor durf-het-zelvers, top met rond kraag. De passende paspelkleur vond ik hier (klik).

 
Tip : klik op de foto’s dan zie je ze beter.

De foto’s werden getrokken op één van de afgelopen zonnige dagen. De koude kreeg ik niet mee op de foto.

Lieve groetjes,

CreativEls

14 gedachtes over “Laat de lente maar komen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s