Paulina……

……was haar naam.

Hallo,

Paulina was de naam van mijn grootmoeder (de mama van mijn mama). Ze werd geboren in 1912 en maakte 2 wereldoorlogen mee.
Ze liep school in Leuven bij de Miniemen waar ze een opleiding (toen nog in het Frans) volgde als naaister. Ze was een goede leerling want de directie van de school schreef speciaal een brief aan haar vader om uitdrukkelijk te vragen dat ze toch school mocht blijven volgen tot haar achttiende. Wat toen zeer uitzonderlijk was en zeker voor een meisje. Mijn moeder heeft die brief nog.
Ze was de jongste van een gezin van 5, zelf kreeg ze zes kinderen waaronder een tweeling tijdens de tweede wereldoorlog.
Ze overleed toen ik 11 jaar was.
Ik erfde een doos met klosjes naaigaren en prachtige modetekeningen. Jammer genoeg erfde ik niet haar tekentalent, mijn moeder dan weer wel. Gelukkig kreeg ik een beetje mee van haar naaikunde wat mijn mama dan weer niet kan.

Omdat mijn naaimachine nog steeds niet terug is van herstelling en ik geen maaksels kan delen, laat ik jullie genieten van deze schatten die ik erfde van mijn grootmoeder.

Tip : klik op de foto’s, dan zie je ze beter De tekeningen dateren waarschijnlijk van tussen 1927-1930. Lieve groetjes, CreativEls

Advertenties

20 gedachtes over “Paulina……

  1. Dezelfde klosjes heb ik ook van mijn grootmoeder. Ik heb ze in de kast gezet om niet te gebruiken. Ik zou het zonde vinden als ze leeg waren… En heel mooie tekeningen! Ik heb al een paar keer gedacht om terug te starten met tekenacademie. Als ik zoiets zie…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s