Kikker Leest : Mijn Boekentips

Hallo,

Ik doe mee aan Kikker Leest, een uitwisseling van boekentips. Vandaag wil ik het hebben over mijn geschonken boekentips.

Ik mocht mijn tips toesturen naar drie andere deelnemende dames. Klaartje, Patricia van nobutterfly.blogspot en Tinne van Villa Speelmama .

De opdracht was : – een boekentip (titel en auteur)

– je favoriete citaat of de eerste alinea van dat boek
– de reden waarom je dit boek fantastisch vindt

         Mijn boekentip : Extreem Luid en Ongelooflijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer

Ik las het twee jaar geleden al op vakantie. het boek heeft me erg aangegrepen. Het verhaal wordt verteld door de negenjarige Oskar en is in de Ik-vorm geschreven. Oskar verloor zijn vader bij de aanslagen van 11 september. Hij raakt verwikkeld in een geheime zoektocht door New York, om het slot te vinden dat past bij een mysterieuze sleutel die van zijn vader is geweest. Zo probeert hij betekenis te geven aan diens dood.

Ik heb de eerste alinea meegegeven omdat die zo grappig is en mij meteen meenam in het boek.

Als je op de foto klikt kan je de eerste alinea misschien lezen en dan ben je misschien ook verkocht om het boek te gaan lezen. Als je mij zou vragen wel boek zou je het vaakst cadeau doen ? Wel dan is het dit boek, tot nu toe. Ik heb het al eens in een dwarsligger uitgave geschonken aan een collega. Een dwarsligger past goed in de handtas en lees je overal makkelijk. De uitgave die ik heb bevat ook foto’s en leuke tekstverwerking.

Het boek werd dit jaar ook uitgegeven als film. Ik heb de film nog niet gezien maar dat ben ik zeker nog van plan. In tegenstelling tot sommige mensen zie ik graag boekverfilmingen maar ik wil wel altijd eerst het boek gelezen hebben.
Mijn andere boekentips die ik meegaf. Paula van Isabel Allende, de persoonlijke levensgeschiedenis van de auteur. Wie van geschiedenis houdt zit altijd goed bij de boeken van Allende.
Mijn andere boekentip : De Weg van Cormac Mc Carthy. Dit boek werd ook verfilmd.

Er werd ook gevraagd de boekentips per post toe te sturen en om het helemaal old-fashioned te maken voegde ik een handgeschreven brief toe.

Ik stak mijn brief in een zelfgemaakte enveloppe.

En ik voegde een zelfgemaakte bladwijzer toe.

Ze zijn gemaakt van twee vilten lapjes die expres met een scheef stiksel aan mekaar werden vastgemaakt. Gehaakte bloemen en een vilten vogeltje.

Zin in nog meer boekentips ? Ik koop regelmatig het tijdschrift Boek, voor wie van lezen houdt. Een tijdschrift vol recensies. De vrijdagbijlage van de krant De Standaard is ook een goede bron van boekentips en via de online community wat lees jij.nu krijg je tips van de lezers zelf. Hierbij de link .

Ik hoop maandag de laatste boekentips te ontvangen, ik verwacht nog 1 x post en dan blog ik over de ontvangen boekentips. Ik heb reeds tips ontvangen die ik zeker ga opvolgen.

Tip : klik op de foto’s, dan kan je ze beter zien.

Veel leesplezier !

Lieve groetjes,

CreativEls

6 gedachtes over “Kikker Leest : Mijn Boekentips

 1. nu ik niet meer kan haken heb ik volop tijd om te lezen en de boeken vliegen er hier in record tempo door ! Gisteren deed de bieb hier uitverkoop (archivering) … een hele grote garage vol boeken aan 1 € 't stuk !!!!!! Zalig !
  Ik kijk op : iedereenleest.be voor boekentips.
  Merci voor jou tips hé !
  Vandaag ben ik begonnen aan Alexandre Jardin : het eiland der linkshandigen … de moeite ! Fijne zondag !

  Like

 2. Geweldig, die alinea heeft me overtuigd dat dit boek ook op mijn lijstje moet!

  Wat heb je een prachtig pakketje gemaakt van Kikker leest, wat zullen ze blij zijn wanneer de postbode langskomt met die vrolijke envelop!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s