Eén vierkante meter

Hallo,

Vandaag het verslag van het uitstapje dat Rune  en ik gisteren maakten naar Eén vierkante meter in Hasselt. Rune schreef de tekst. Rune is mijn moedige dochter van bijna 10 jaar. Moedig omdat ze een motorische beperking heeft en daardoor moeilijk kan stappen. Ze gaat door het leven met vallen en opstaan en voor haar is dat vaak letterlijk het geval. Het was een beetje een avontuur om in de Raamstraat te geraken met de rolstoel en ondanks het feit dat  elke vierkante meter van de prachtige lokatie ingenomen was door prachtige kraampjes vonden we nog een plekje waar de rolstoel even aan de kant kon en wij gezellig konden snuisteren.  Ik verzorgde de commentaar bij de foto’s.
                                                                                                                              (CreativEls)
Mijn mama gaat vaak naar creatieve marktjes ( Allé de laatste tijd toch)en dit keer mocht ik mee naar Hasselt, naar één vierkante meter.Het was een zachte ochtend, we kregen af en toe de warmte van een zonnestraaltje. Een rustige baan bracht ons tot in Hasselt.Als we aankwamen was het nog even zoeken waar het was.Maar we hadden het snel gevonden hoewel de straat moeilijk bereikbaar was met de rolstoel.

Het vond plaats in een oude jeneverstokerij.

Het eerste kraampje dat we tegenkwamen was dat van Zsazsazsu . Zij maakt juwelen in een combinatie van fijn haakwerk en mooie kralen.

Op de boven verdieping was er nog meer te zien, keramiek, mooie schilderijtjes, zelfgemaakte kleurrijke kinderjurkjes, leuke snoezelige maar al te grote kleurrijke knuffels. Er waren nog meer juwelenkraampjes, zo vond ik bij some.thing(s) INSIDE  oorbellen en een ring en mama een ring met een gele knoop. Het stempelkraampje van Karen Vandelaer  kwamen we ook tegen, maar stempels maken kan mama voortaan zelf. Daarna keerden we terug naar de vierkante meter van zsazsazsu en kocht ik nog mooie oorbellen, ze werden prachtig ingepakt waar een leuk labeltje aanhing gemaakt uit schrinkpapier. Mama legde mij uit wat dat precies is dat soort papier, er bruisden bij mij plots allerlei ideeën. Ik ga ermee experimenteren en als het goed meevalt kunnen jullie hier binnenkort ook mijn creaties bewonderen. Ik zal er meteen maar aan beginnen.

Lieve groetjes,

Rune

De oorbellen die Rune koos bij ZSAZSAZSU. Ze passen bij haar outfit voor de Communie van broer Brett.

De oorbellen werden netjes verpakt in dit doosje met leuk labeltje.

Rune die haar oorbellen en ring showt die ze kocht bij some.thing(s) INSIDE

De juweeltjes die mama kocht bij some.thing(s) INSIDE, een halsketting en 2 ringen

Onze eerste experimenten met schrinkpapier.

Tip : klik op de foto, dan kan je ze beter zien.

6 gedachtes over “Eén vierkante meter

  1. Oh zo leuk, dat verslag van jullie allebei, dames!

    @ Rune: succes met het experimenteren, ik ben benieuwd om hier binnenkort je creaties te bewonderen!
    Ook leuke spulletjes gekocht trouwens, dat getuigt van goeie smaak 🙂

    vele groetjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s