Gebreide sjaal

Hallo,

Het was een werk van lange adem, deze sjaal.
Eerst zag hij er zo uit :

Maar dan vond ik hem niet breed genoeg, dus herbegonnen en dubbel zo breed gemaakt.
Het patroon is heel eenvoudig. 60 steken opgezet en afwisselen 5 steken recht en 5 steken averecht en dit gedurende 6 rijen. Dan starten met 5 steken averecht en 5 steken recht en zo krijg je een blokjes motief.

Het einde van de sjaal is gehaakt en gebaseerd op les 7 van deze haakles van Bymiek en een mooi einde dat ik zag via deze link . Doordat ik garen in verschillende dikte had is het effect niet helemaal hetzelfde. Een bloem had ik ook nog niet gehaakt, dus dat wou ik bij deze gelegenheid ook eens proberen.

Ik maakte ze aan de hand van de goede uitleg van Lindevrouwsweb. Ik koos de tweede bloem. Een supermakkelijk patroon met een leuk effect.

Nu wil ik nog gaan voor bijpassende polswarmers en een muts. Ik weet het de winter is voorbij en de lente mag komen maar ik wil wel nog wat verderwerken aan dit setje. Tussendoor toch werken aan iets anders in meer vrolijke kleurtjes, dat zien jullie binnenkort.

Lieve groetjes,

CreativEls

Een gedachte over “Gebreide sjaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s