Schriftjes en Journaling

Hallo,

Ik kan geen winkel buitenkomen zonder schriftjes, notitieboekjes,….
Tenminste, ik moet ze allemaal gezien en vastgepakt hebben en heb er 9 kansen op 10 minstens 1 gekocht.
Wat doe je toch met al die schriftjes ? Hoor ik je al afvragen. Wel ik ben iemand die veel noteert wat ik wil onthouden. Dat kan zijn, links naar leuke websites, iets dat ik in een tijdschrift heb gelezen over een leuke winkel of restaurant, leuke quotes die ik tegenkom,….
Dus wat kocht ik bij Huiszwaluw in Gent  ? (zie vorig bericht) SCHRIFTJES
2 van Rie Elise Larsen ,een Deense ontwerpster.

de 2 bovenste schriftjes op de foto, links het blauwe en rechts het rode roze

en 1 van Studio Tickle, een Belgische productie

 De twee andere schriftjes op de eerste foto zijn van Hema.

De binnenkant van het Tickle-schriftje

 Eigenlijk zou ik graag aan ‘journaling’ doen. Deze schriftjes lenen zich daar perfect toe.
Journaling’ : het bijhouden van de gedenkwaardige aspecten van je leven.…….dus dingen die je leuk vindt, die je wil vasthouden, weetjes over de kinderen die je wil onthouden, anderen,…. kan je daar allemaal in kwijt.
Ik wil het niet met foto’s doen want dat heet scrappen, scrapbooking. Ik wil het met woorden doen een foto kan af en toe wel ter illustratie maar is niet het vertrekpunt. Om de tekst wat te pimpen kan je verschillende technieken gebruiken : stempelen, de naaimachine, haken, vilt, kralen, knoopjes, lintjes, enz…
Hierbij een paar foto’s van mijn eerste poging.
Het opdelen van seizoensgroenten en – fruit per maand van het jaar, wat in welke maand voor handen is. Een weetje dat ik wil onthouden.

Trekt het op iets ? Ik heb het maar simpel gehouden hé.

Oh, ja en verder kocht ik nog inpakpapier van Rie Elise Larsen en wasabi-tape bij Huiszwaluw in Gent.

Lieve groetjes,

CreativEls

3 gedachtes over “Schriftjes en Journaling

 1. een plezant, interessant én moedig voornemen, Els! Je zou dat echt moeten volhouden! Ik heb ook ooit een poging gedaan bij de geboorte van de oudste, maar hield het niet lang vol… Jammer eigenlijk! En mooie schriftjes! Ik heb er altijd een probleem mee om erin te gaan schrijven. Net of ik er zonde van maak. Keep up the good work!

  Like

 2. Ha, ik heb ook een schriftjesverslaving! Ik koop meestal Moleskines en maak er leuke dingen van. Ik koop nogal wat tijdschriften en nadat ik ze gelezen heb, knip ik de receptjes en toffe ideetjes en websites uit en die kleef ik dan in m'n notitieboekjes, met persoonlijke notities erbij.
  Zo heb ik ook een schriftje voor receptjes en ook een schriftje voor de creatieve dingen die ik maak. Ik maak er dan een foto van, noteer de werkbeschrijving en dan kleef ik er een klein stukje stof naast waarmee ik de dingen maakte.
  Ik amuseer me daar te pletter mee!

  Blijven gaan dus!!

  Groetjes,

  Katrien

  PS: leuke blog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s