Regenboog Hartjes

Hallo,

Vandaag had ik een vrije dag, een dagje voor mezelf.
Ik heb op mijn gemakske huishoudelijke taken afgewisseld met wat gefreubel.
Ik maakte deze koekjes van gekleurd deeg.

Ik gebruikte dit basisrecept : 200g boter (kamertemperatuur)-200g suiker-1ei-400g bloem voor fijne patisserie
Omdat ik ze als decoratie wou gebruiken heb ik de eetlepel vanille-extract achterwege gelaten, de smaak deed er niet zo toe.
De boter en suiker tot een zalvige massa mengen. (vanille-extract toevoegen)
Het ei erdoor mengen en daarna de bloem.
Aanbevolen wordt het deeg een halve dag in de koelkast te laten rusten maar ik doe dat maar 1,5 uur en dat werkt ook. Heb je dat geduld niet dan gebruik je beter Croute. Dat kan je kopen in de bakker-speciaalzaak. Volg dan de bereidingsinstructies op de verpakking. Croute kan je meteen uitrollen en vormpjes uitsteken, moet niet in de koelkast rusten.
Daarna kleurde ik het deeg met voedingskleurstof in gelvorm.
Zo gingen ze de oven in :

En zo zagen ze er uit wanneer ze gebakken en aan het afkoelen waren :

Normaal gezien moeten ze 13 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C om goudgele koekjes te hebben. Ik heb ze minder lang laten bakken zo’n 10 à 11 min, anders verkleurt de kleurstof en dat is minder mooi.
Hoewel ze niet bedoeld waren om op te eten kon de jongste, mijn zoon Brett er niet aan weerstaan. Hij vond ze heerlijk. Ze zijn uiteraard eetbaar. Bij thuiskomst van papa zei hij meteen “Papa, proef eens, mama heeft heerlijke koekjes gebakken”……

Lieve groetjes,

CreativEls

4 gedachtes over “Regenboog Hartjes

  1. @ Sabine, als ze pas uit de oven komen zijn ze nog zacht, na afkoelen zijn ze lekker krokant. Die paar minuutjes minder lang bakken maken daarvoor niet zoveel uit. De oven stond wel op hete lucht stand.

    Lieve groetjes,

    CreativEls

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s